Μέτρια   Μερίδες : 4    

Ίσως από τους πιο ταιριαστούς συνδυασμούς το κοτόπουλο στο τηγάνι σβησμένο με μπύρα μαζί με πολύχρωμες πιπεριές. 

Υλικά:

600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε φέτες

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη τετραγωνάκια

1 πιπεριά κίτρινη κομμένη τετραγωνάκια

1 κρεμμύδι ξανθό λεπτοκομμένο

1 κολοκύθι κομμένο τετραγωνάκια

2 καρότα κομμένα τετραγωνάκια

40 γρ. ρυζάλευρο

200 γρ. μπύρα

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

20 γρ. βούτυρο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε όλα τα λαχανικά για λίγα λεπτά ώστε να μαλακώσουν λίγο και να παραμείνουν και τραγανά. Ελέγχουμε από αλάτι και κρατάμε στην άκρη. Αλευρώνουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι με το βούτυρο. Αλατίζουμε και σβήνουμε με τη μπύρα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την πάπρικα και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί η μπύρα. Ρίχνουμε από πάνω όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε με ρύζι basmati.

empty alt

Πιπερονάτα

Άλλη μια επιλογή για να απολάσετε τις αγαπημένες πιπεριές με πλούσια γεύση.
empty alt

Σαλάτα με φασόλια και στήθος καπνιστής πάπιας

Μια σαλάτα με τον απρόσμενο συνδυασμό φασολιών και πάπιας.
empty alt

Χτένια γκρατινέ

Ιδιαίτερο ορεκτικό για το τραπέζι, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Μία πανεύκολη και γεμάτη γεύση barbeque sauce που θα κάνει το κρέας σας εξαιρετικά νόστιμο. 
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Μπιφτέκια λαχανικών

Μπιφτέκια λαχανικών: μια άλλη πρόταση για τα λαχανικά - ο συνδυασμός υλικών που απογειώνει την γεύση τους.
empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κάστανο ρύζι και λαχανικά

Μια διαφορετική προσέγγιση στα γεμιστά της μαμάς.
Back To Top