Μέτρια   Μερίδες : 5   12.31-15.00  

Γευστικά μπουτάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα. Δοκιμάστε το και στα κάρβουνα. 

Υλικά:

10 μπουτάκια κοτόπουλο

½ φλ. μέλι

½ φλ. μουστάρδα Dijon

2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

3 κ.σ. χυμός λεμονιού

2 κ.σ. ελαιόλαδο

4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. ταμπάσκο

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ φτιάχνουμε τη μαρινάδα, βάζουμε μέσα το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, το ταμπάσκο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το κοτόπουλο σε σακούλα τροφίμων, το περιχύνουμε με τη μαρινάδα μας και το κλείνουμε. Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ανακινώντας το σακουλάκι κατά διαστήματα. Ύστερα στραγγίζουμε το κοτόπουλο και βάζουμε τη μαρινάδα να βράσει σε ένα κατσαρολάκι. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και αφού έχει πάρει μερικές βράσεις η μαρινάδα και έχει στύψει ελαφρώς περιχύνουμε πάλι το κοτόπουλο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα και να καραμελώσει.

empty alt

Σολομός με αμύγδαλα, ντοματίνια και μέντα

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Ταρτάρ από ντομάτα και αβοκάντο

Ρίξτε στο μπολ όλα τα υλικά και αφήστε να σας παρασύρουν στην αμαρτία της γεύσης τους. 
empty alt

Ρολά από μοσχαράκι γάλακτος με μελιτζάνα

Τυλίξτε σε ρολά το κρέας και κλείστε μέσα τους μια ποικιλία μυρωδικών.
empty alt

Castellane με λουκάνικα

Το λουκάνικο σε συνδυασμό με τα μανιτάρια δημιουργούν μια διαφορετική γεύση.
empty alt

Pesto alla Siciliana

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μπρουσκέτες, σάντουιτς, βάση για πίτσα και σε σαλάτες.
empty alt

Spring rolls με γαρίδες και λαχανικά

Υγιεινά spring rolls στο φούρνο, αν θέλετε να μεταφερθείτε για λίγο στις παραδόσεις της Κινέζικης κουζίνας.
empty alt

Πέννες Pulcinella

Πέννες με απλά υλικά αλλά έξυπνα συνδυασμένα μπορούν να ξαφνιάσουν τον ουρανίσκο σας.
Back To Top