Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Γι'αυτούς που τολμούν να δοκιμάζουν πιο ιδιαίτερες γεύσεις το κοτόπουλο με λαχανικά και γάλα καρύδας αποτελεί εξαιρετική επιλογή.

Υλικά:

800 γρ, φιλέτο κοτόπουλο κομμένο μπουκίτσες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη τετραγωνάκια

1 πιπεριά κίτρινη κομμένη τετραγωνάκια

1 σκελίδα σκόρδο λεπτοκομμένη

200 γρ. γάλα καρύδας

40 γρ. κορν φλάουρ

4 κ.γ. κάρυ

½ κ.γ. τζίντζερ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις πιπεριές και αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά ώστε να μείνουν τραγανές. Αλευρώνουμε με το κορν φλάουρ τις μπουκίτσες κοτόπουλου και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τις πιπεριές. Προσθέτουμε το τζίντζερ, σοτάρουμε και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις το κοτόπουλο ροδοκοκκινίσει προσθέτουμε το κάρυ και σβήνουμε όλο το φαγητό με το γάλα καρύδας. Καπακώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει 15-20 λεπτά. Αν δούμε ότι στεγνώνει πολύ προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Στο τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε αν θέλουμε με ρύζι.

empty alt

Ριζότο με τόνο και wasabi

Γεύση από Ιαπωνία δια μέσω Ιταλίας σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Brownie με μαύρα φασόλια και σοκολάτα

Κι όμως τα μαύρα φασόλια τρώγονται και αλλιώς.
empty alt

Σαλάτα με καλαμπόκι

Σαλάτα με πλούσια θαλασσινή γεύση και δροσερά λαχανικά.
empty alt

Carpaccio κρέατος

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.
empty alt

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά
empty alt

Χοιρινό με ντομάτες και λουκάνικα

Γευστική πανδαισία με λεπτές ισορροπίες.
empty alt

Crostata με μαρμελάδα

Το παραδοσιακό επιδόρπιο της Ιταλίας με την αφράτη βουτυρένια βάση προσφέρει πολλούς συνδυασμούς παρουσίασης.
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
Back To Top