Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μυρίστε το άρωμα της θάλασσας στα μύδια και αφήστε τα να σας ταξιδέψουν σε υπέροχες γεύσεις. 

Υλικά:

850 γρ. μύδια φρέσκα

1 φέτα λεμόνι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά

½ κουταλάκι μπούκοβο

Οδηγίες:

Παίρνουμε μία βούρτσα και τρίβουμε για να καθαρίσουν τα μύδια ενώ πετάμε όσα δεν έκλεισαν όταν τα χτυπήσαμε με το μαχαίρι. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο νερό και λεμόνι. Βράζουμε για 4-5 λεπτά και όταν ανοίξουν τα βγάζουμε από το τηγάνι. Πετάμε αυτά που δεν άνοιξαν. Βγάζουμε τα μύδια από τα όστρακά τους και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μύδια. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και στο ίδιο προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μαϊντανό, την πάπρικα, το μπούκοβο και ανακατεύουμε. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε τα μύδια με τους χυμούς τους. Αφήνουμε λίγο να μαγειρευτούν και σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Strudel με κεράσια

Αρωματικό στρούντελ κεράσι που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
empty alt

Σάλτσα με πιπεριές

Για όσους έχουν λατρεία με τις πιπεριές αξίζει να τη φτιάξουν και να τη δοκιμάσουν!
empty alt

Κρακεράκια τυριού

Σπιτικά, τραγανά κρακεράκια τυριού, το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. 
empty alt

Ρύζι thai με 5 γεύσεις

Το ρύζι από την Ταϊλάνδη με το μοναδικό φυσικό άρωμα
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Carpaccio από σολομό με μήλο

Ο σολομός και το μήλο βρήκαν ένα νέο νόημα ύπαρξης.
empty alt

Μίνι τσιζκέικ με πορτοκάλι

Το οτι είναι μίνι σε μέγεθος, δε σημαίνει ότι υστερεί σε μέγα γεύση!
empty alt

Κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα

Γευστικά μπουτάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα. Δοκιμάστε το και στα κάρβουνα. 
Back To Top