Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μυρίστε το άρωμα της θάλασσας στα μύδια και αφήστε τα να σας ταξιδέψουν σε υπέροχες γεύσεις. 

Υλικά:

850 γρ. μύδια φρέσκα

1 φέτα λεμόνι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά

½ κουταλάκι μπούκοβο

Οδηγίες:

Παίρνουμε μία βούρτσα και τρίβουμε για να καθαρίσουν τα μύδια ενώ πετάμε όσα δεν έκλεισαν όταν τα χτυπήσαμε με το μαχαίρι. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο νερό και λεμόνι. Βράζουμε για 4-5 λεπτά και όταν ανοίξουν τα βγάζουμε από το τηγάνι. Πετάμε αυτά που δεν άνοιξαν. Βγάζουμε τα μύδια από τα όστρακά τους και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μύδια. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και στο ίδιο προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μαϊντανό, την πάπρικα, το μπούκοβο και ανακατεύουμε. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε τα μύδια με τους χυμούς τους. Αφήνουμε λίγο να μαγειρευτούν και σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Λαζάνια al pesto

Ενα γευστικό πιάτο που κλέβει πάντα την παράσταση.
empty alt

Μελιτζάνες με μεσογειακό ταμπεραμέντο

Δοκομάστε μελιτζάνα με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα ντομάτας.
empty alt

Fusilli με λουκάνικο

Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και πραγματική νοστιμιά.
empty alt

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Μία πανεύκολη και γεμάτη γεύση barbeque sauce που θα κάνει το κρέας σας εξαιρετικά νόστιμο. 
empty alt

Φωλιές του έρωτα από κανταϊφι με παγωτό καϊμάκι

Η απόλαυση φωλιάζει σε ένα γλυκό με κανταϊφι και παγωτό.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Σαλάτα με τόνο, μύρτιλα και βαλεριάνα

Ένα δροσερό πιάτο που ανοίγει την όρεξη για περαιτέρω γεύσεις.
empty alt

Ριζότο με αρακά και μέντα

Ενα πιάτο που προσφέρει την απίθανη γεύση του ριζότο σε συνδυασμό με τον αρακά.
Back To Top