Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μυρίστε το άρωμα της θάλασσας στα μύδια και αφήστε τα να σας ταξιδέψουν σε υπέροχες γεύσεις. 

Υλικά:

850 γρ. μύδια φρέσκα

1 φέτα λεμόνι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά

½ κουταλάκι μπούκοβο

Οδηγίες:

Παίρνουμε μία βούρτσα και τρίβουμε για να καθαρίσουν τα μύδια ενώ πετάμε όσα δεν έκλεισαν όταν τα χτυπήσαμε με το μαχαίρι. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο νερό και λεμόνι. Βράζουμε για 4-5 λεπτά και όταν ανοίξουν τα βγάζουμε από το τηγάνι. Πετάμε αυτά που δεν άνοιξαν. Βγάζουμε τα μύδια από τα όστρακά τους και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μύδια. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και στο ίδιο προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μαϊντανό, την πάπρικα, το μπούκοβο και ανακατεύουμε. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε τα μύδια με τους χυμούς τους. Αφήνουμε λίγο να μαγειρευτούν και σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
empty alt

Σπαγγέτι cacio pepe (τυρί και πιπέρι)

Η υπεροχή της γεύσης και της ευκολίας μόνο με τρια υλικά, έξυπνα συνδυασμένα.
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Πουρές από κουκιά

Ένα πιάτο με υψηλή διατροφική αξία.
empty alt

Ρύζι με σταφίδες

Συνοδεύστε τα κρεατικά σας με ένα εξαιρετικό στην εμφάνιση και στη γεύση ρύζι. 
empty alt

Μους με limoncello

Τι είναι κίτρινο, έχει ιδιαίτερη γεύση και γίνεται μους;
empty alt

Ερωτικές μπουκιές

Όταν το μέλι, το ανθόνερο και η καρυδόψυχα τυναντούν το σουσάμι.
empty alt

Πραλίνα φουντουκιού

Υπάρχει κάποιος που δε λατρεύει τη πραλίνα;

Back To Top