Εύκολη   Μερίδες : 3   12.31-15.00  

Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση

Υλικά:

½ κιλό σπανάκι baby

300 γρ. παντζάρια

120 γρ. φουά γκα (προαιρετικά)

1 κ.σ. σουσάμι

Για το ντρέσινγκ

Ελαιόλαδο

5 κ.σ. μπαλσάμικο

2 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.γ. μέλι

Αλάτι

Οδηγίες:

Πλένουμε και κόβουμε τα φύλλα των παντζαριών 2 εκατοστά πάνω από το βολβό. Βράζουμε τους βολβούς σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις μαλακώσουν, τους βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν, βγάζουμε τη εξωτερική φλούδα και τους κόβουμε στα τέσσερα. Πλένουμε το σπανάκι και κόβουμε τα φύλλα με το χέρι σε χοντρά κομμάτια. Βάζουμε τα παντζάρια και το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβουμε το φουά γκρα σε κυβάκια και το ρίχνουμε μέσα στη σαλάτα μαζί με το σουσάμι. Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για το ντρέσινγκ να ανακατευτούν καλά και περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τη σαλάτα μας να πάει παντού.

empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Πίτσα light με λαχανικά

Ένα άκρως λαχταριστό πιάτο που τρώγεται καυτό ή κρύο ακόμη και για πρωινό.
empty alt

Σούπα ρεβίθια

Σούπα ρεβίθια, διαχρονική και πεντανόστιμη.
empty alt

Cheesecake με λεμόνι χωρίς γλουτένη

Ένα γλυκό για να αποφύγετε τη γλουτένη.
empty alt

Καλαμάρι γεμιστό με καρότο και σάλτσα από αρακά

Απογειώστε τη γεύση ανακατεύοντας υλικά όλων των λογιών.
empty alt

Κουνέλι με μπύρα

Το κουνέλι μεθάει με μπύρα, θυμάρι και βασιλικό. 
empty alt

Κέικ μαρέγκα με αχλάδια και αμύγδαλα

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κινόα

Μία εναλλακτική πρόταση για γεμιστές ντομάτες.
Back To Top