Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Οι λάτρεις των θαλασσινών έχουν μια ακόμη ξεχωριστή επιλογή για τα αγαπημένα τους μύδια.

Υλικά:

200 γρ. ψίχα ψωμιού κομμένη τετραγωνάκια

½ κιλό μύδια καθαρισμένα

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

2 κ. σούπας μαϊντανό τριμμένο

1 αυγό

50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

700 γρ. νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 σκελίδα σκόρδο

750 γρ. χυμό ντομάτας

½ ποτήρι ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε το ψωμί και προσθέτουμε 500 γρ. νερό μέχρι να μουσκέψει καλά και να μαλακώσει. Σουρώνουμε το ψωμί από το περιττό νερό και το βάζουμε σε ένα άλλο μπολ. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το σκόρδο, το κεφαλοτύρι, αλάτι, πιπέρι και το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε τα μύδια με ένα μαχαιράκι και τα γεμίζουμε με το μείγμα κλείνουμε με το καπάκι και τυλίγουμε με μία κλωστή. Προσέχουμε να είναι το τσόφλι καθαρό από τη γέμιση. Σε μία κατσαρόλα ψηλή και στεγνή βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τσιγαρίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και μόλις ξεκινήσει να βράζει προσθέτουμε ένα ένα όλα τα μύδια. Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη σάλτσα, κόβουμε την κλωστή και σερβίρουμε με τη σάλτσα.

empty alt

Αμάρανθος και κινόα με ξηρούς καρπούς και λαχανικά

Ένα πιάτο με υψηλή θρεπτική αξία.
empty alt

Λουκάνικα με μανιτάρια

Μαγειρέψτε τόσο απλά τα λουκάνικα μαζί με τα μανιτάρια και όλοι θα θυμούνται το υπέροχο πιάτο σας!
empty alt

Μπριάμ

Μάθετε να εκτελείτε με ακρίβεια το κλασικό φαγητό της μαμάς.
empty alt

Carpaccio χταπόδι με μεσογειακές γεύσεις

Μεράκι και υπομονή απαιτεί η συνταγή αυτή αλλά προσφέρει μεγάλη ποσότητα και κυρίως γεύση.
empty alt

Μπουκίτσες από ρεβίθια και κουκουνάρι

Το θρεπτικό ρεβύθι συναντά τα κουκουνάρια, το κεφαλοτύρι και το αυγό.
empty alt

Ταρτάρ από αβοκάντο, παντζάρι και πατάτες

Πατάτες, σχοινόπρασο, παντζάρι, αβοκάντο... Ετερόκλιτες γεύσεις σε μια. 
empty alt

Κεφτεδάκια από κολοκύθια

Νόστιμα κεφτεδάκια από κρέας και κολοκύθια γεμισμένα με τυρί gouda.
empty alt

Κανόλι με κρέμα σοκολάτας και φουντουκιών

Ένα επιδόρπιο με καταγωγή από τη Σικελία, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλη γέμιση της αρεσκείας μας. 
Back To Top