Δύσκολη   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Το κουνέλι μεθάει με μπύρα, θυμάρι και βασιλικό. 

Υλικά:

1 κουνέλι (περίπου 1 1/2 κιλό)

500 ml μπύρα

2 κ.σ. λάδι

1/2 ματσάκι μαϊντανός

3-4 κλωναράκια βασιλικού

1 κ.σ. ξερό θυμάρι

αλάτι

πιπέρι

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι

Οδηγίες:

Πλύνετε και στεγνώστε το κουνέλι. Βάλτε το σε μια κατσαρόλα (κυκλικά στον πάτο της, όσο χωράει) μαζί με την μπίρα, το λάδι, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το θυμάρι και όσο αλατοπίπερο θέλετε. Μαγειρέψτε το σε πολύ χαμηλή φωτιά για 40-50’, κουνώντας συχνά την κατσαρόλα για να μην πιάσει. Αν είστε επιδέξιες, μπορείτε να γυρίσετε χωρίς να το… διαλύσετε και όλο το κουνέλι μια φορά μέσα στην κατσαρόλα. Μόλις γίνει το κουνέλι, αφαιρέστε τα κλωναράκια των μυρωδικών και κόψτε το σε μερίδες (μην σερβίρετε το κεφάλι – θα το φάτε άλλη στιγμή!). Σουρώστε το ζωμό που άφησε στην κατσαρόλα και καθαρίστε τη. Αραιώστε το ζωμό με τόσο νερό ώστε να γίνει 2 φλιτζάνια. Διαλύστε καλά το αλεύρι σε λίγο νερό, ανακατέψτε το στο ζωμό και προσθέστε όσο νερό χρειάζεται να έχετε δύο φλιτζ. ζωμού. Λιώστε το βούτυρο στην κατσαρόλα, προσθέστε το ζωμό και ανακατέψτε καλά μέχρι να πάρει μια βράση και η σάλτσα να αρχίσει να δένει. Προσθέστε το κρέας, ανακατέψτε, σκεπάστε την κατσαρόλα και κατεβάστε τη από τη φωτιά. Σερβίρεται γαρνιρισμένο με ρύζι, περιχυμένο με σάλτσα.

empty alt

Ψαρονέφρι με θυμάρι

Με ελάχιστα υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας δημιουργείτε ένα υπέροχο πιάτο.
empty alt

Μανιτάρια πλευρώτους παναρισμένα

Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών.
empty alt

Μπαρμπούνι alla nizzarda

Η ιταλική πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.
empty alt

Πικάντικη «Ελληνική πίτσα» με μελιτζάνα

Παραγγείλτε την πιο made in Greece πίτσα που φτιάξατε ποτέ! 
empty alt

Ριζότο με μελάνι από σουπιά

Το ριζότο που θα "γράψει" την δική του ιστορία στον ουρανίσκο σας.
empty alt

Σπαγγέτι με γεύση θάλασσας

Ζυμαρικά και θαλασσινά, ο καλύτερος συνδυασμός αποπλάνησης. 
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
empty alt

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.
Back To Top