Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Απαλή και γεμάτη κρέμα από ρεβίθια, συνοδευμένη με τραγανό σπεκ. Ένα όμορφο χορταστικό πιάτο στο τραπέζι σας.

Υλικά:

650 γρ. βρασμένα ρεβίθια και σουρωμένα

½ λίτρο ζωμό λαχανικών

1 φύλλο δάφνη

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

10 γρ. αλεύρι

6 φέτες σπεκ

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Μέσα σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο και τη δάφνη, προσθέτουμε τα ρεβίθια, τσιγαρίζουμε λίγο, ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσουν 45 λεπτά. Μόλις πιει το νερό βγάζουμε τη δάφνη και περνάμε στο μίξερ. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και κρατάμε στη ζέστη. Σε ένα άλλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το σπεκ μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάζουμε, τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και το σερβίρουμε μαζί με την κρέμα ρεβιθιού.

empty alt

Bucatini με μπαρμπούνι

Φανταστική και πανεύκολη συνταγή με μπαρμπούνι
empty alt

Crumble με φράουλες και βατόμουρα

Φροντίστε να έχετε φράουλες και βατόμουρα και θα το φτιάξετε σε χρόνο μηδέν.
empty alt

Κεφτεδάκια από μορταδέλα και ξηρούς καρπούς

Ένα ιδιαίτερο και οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Σούπα με κάρυ

Προσέξτε τη διατροφή σας φτιάχνοντας ελαφριές και νόστιμες σούπες. Συνοδεύστε τη σούπα κάρυ με βρασμένα λαχανικά και 2 κριτσίνια και έχετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα. 
empty alt

Η δική μου κοτόσουπα

Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα με πλούσια και ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κάστανο ρύζι και λαχανικά

Μια διαφορετική προσέγγιση στα γεμιστά της μαμάς.
empty alt

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα από ελιές

Η μαγεία της μαγειρικής βρίσκεται στο «πάντρεμα» ετερόκλιτων υλικών. 

Back To Top