Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ένα γλύκισμα που τρώγεται με το κουτάλι - το μεγάλο!.

Υλικά:

½ λίτρο γάλα

6 κρόκοι αυγών

120 γρ. ζάχαρη

ξύσμα από 1 λεμόνι ή 1 στικ βανίλια

75 γρ. αλεύρι μαλακό

Οδηγίες:

Σε μπεν μαρί βράζουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού ή τη βανίλια. Ταυτόχρονα χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε ύστερα όλο το αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα χτυπώντας πάντα σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος ρίχνουμε όλο το μείγμα μέσα στο κατσαρολάκι στο μπεν μαρί και ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου πήξει. Ύστερα αφήνουμε να κρυώσει.

empty alt

Carpaccio σολομού με σάλτσα αβοκάντο

Ο σολομός και σε αυτό το πιάτο κλέβει την παράσταση.
empty alt

Πέννες με καρύδια

Πασπαλίστε τις πέννες με παρμεζάνα και αφήστε τα υπόλοιπα να εξελιχθούν μόνα τους. 
empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Τορτελίνι ογκρατέν

Πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο σκέτος πειρασμός που αξίζει να το δοκιμάσετε.
empty alt

Σαλάτα με καπνιστή ρέγγα

Έντονη και πικάντικη γεύση σε αυτή την ξεχωριστή σαλάτα που μπορεί να πάρει και το ρόλο του ορεκτικού.
empty alt

Σάλτσα αγιολί

Μία σάλτσα που συνοδεύει εξαιρετικά το ψάρι και τα λευκά κρέατα.
empty alt

Spaghetti με καπνιστό ψάρι

Τρία διαφορετικά καπνιστά ψάρια για ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Ρολό από κιμά αρωματισμένο με πορτοκάλι

Το ρολό από κιμά είναι και θα είναι πάντα ιδανική πρόταση για φαγητό στο σπίτι με φίλους.
Back To Top