Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ένα γλύκισμα που τρώγεται με το κουτάλι - το μεγάλο!.

Υλικά:

½ λίτρο γάλα

6 κρόκοι αυγών

120 γρ. ζάχαρη

ξύσμα από 1 λεμόνι ή 1 στικ βανίλια

75 γρ. αλεύρι μαλακό

Οδηγίες:

Σε μπεν μαρί βράζουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού ή τη βανίλια. Ταυτόχρονα χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε ύστερα όλο το αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα χτυπώντας πάντα σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος ρίχνουμε όλο το μείγμα μέσα στο κατσαρολάκι στο μπεν μαρί και ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου πήξει. Ύστερα αφήνουμε να κρυώσει.

empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Φακές με ντομάτα και μπούκοβο

Αυτές οι φακές μπορούν να γίνουν οι αγαπημένες σας.
empty alt

Τούρτα με ανανά

Μέσα και έξω από την τούρτα, υπερτερεί ο ανανάς.
empty alt

Σάλτσα κέτσαπ

Καιρός να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κέτσαπ!
empty alt

Κρεατόπιτα

Πλούσια στη γεύση κρεατόπιτα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
empty alt

Κροκέτες κοτόπουλο

Το κοτόπουλο αλλάζει μορφή από τις κλασικές συνταγές και γίνεται ένα εντυπωσιακό ορεκτικό.
empty alt

Σαλάτα με κριθάρι και λαχανικά

Σαλάτα χορταστική και απολύτως γευστική και υγιεινή.
empty alt

Πάστα φλώρα με ελαιόλαδο κρέμα από μήλο και φυστίκι

Η γλυκιά μας πάστα φλώρα μέσα σε φορμάκια.

Back To Top