Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Μια διαφορετική πρόταση του χταποδιού για ένα ξεχωριστό ορεκτικό που μπορεί να μετατραπεί σε κυρίως αν συνοδευτεί με ζυμαρικά.

Υλικά:

1 κιλό χταπόδι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

30 γρ. ελαιόλαδο

30 γρ. πελτέ

400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη

1 κ. σούπας μέλι

1 πρέζα κρόκο Κοζάνης

1 φύλλο δάφνης

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά το χταπόδι, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε με λίγο νερό σε μία κατσαρόλα μαζί με το φύλλο δάφνης. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 περίπου λεπτά έως ότου κοκκινίσει. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μία ακόμη ώρα ώστε να μαλακώσει. Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και τον πελτέ και ύστερα την ψιλοκομμένη ντομάτα και το μέλι. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ώστε να εξατμιστούν τα υγρά. Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο το χταπόδι, ρίχνουμε μέσα σε αυτό τη σάλτσα και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 10 λεπτά ώσπου να μελώσει η σάλτσα. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με μακαρόνια

empty alt

Pasta με 4 τυριά

Η πλούσια γεύση των τυριών σε ένα ξεχωριστό συνδυασμό.
empty alt

Linguine με μανιτάρια porcini

Tagliolini με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας για ένα φίνο πιάτο.
empty alt

Σαλάτα με πεπόνι και μοτσαρέλα

Η απόλυτη αρμονία τυριού, αλλαντικού και φρούτου σε μια σαλάτα.
empty alt

Σάλτσα κοκτέιλ

Χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε ψάρι, γαρίδες και αστακό.
empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Γαλακτομπούρεκο

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.
empty alt

Ριζότο alla parmezana

Αυτή η συνταγή είναι η βάση για όλα τα ριζότο.
empty alt

Μπανόφι

Εύκολο αγγλικό γλυκό που δίνει λύση για ένα εντυπωσιακό και αγαπημένο επιδόρπιο.

Back To Top