Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ενα πιάτο που μπορεί να λειτουργήσει ως σαλάτα αλλά και ώς κυρίως.

Υλικά:

300 γρ. μακαρόνια spaghetti

200 γρ. ντομάτες

100 γρ. αγγούρι

100 γρ. πράσινη πιπεριά

50 γρ. κρεμμύδι

50 γρ. μαύρες ελιές

50 γρ. κάπαρη

150 γρ. φέτα

Τρίμματα αποξηραμένης ελιάς με κρουτόν (βλ. παρακάτω)

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι al dente, τα σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τις ντομάτες, το αγγούρι και την πιπεριά σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις ελιές σε ροδέλες και θρυμματίζουμε τη φέτα. Ενώνουμε όλα τα λαχανικά με την κάπαρη και αρωματίζουμε με ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε στο πιάτο. Από πάνω γαρνίρουμε με τρίμματα αποξηραμένης ελιάς με κρουτόν. Τρίμματα αποξηραμένης ελιάς με κρουτόν Αποξηραίνουμε τις ελιές στο φούρνο στους 100 °C μέχρι να αφυδατωθούν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τις ανακατεύουμε με κρουτόν ψωμιού και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ.

empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό στο φούρνο με πατάτες

Πιο κλασική γεύση από το κοτόπουλο με τις πατάτες, δεν υπάρχει!
empty alt

Βάση από πίτσα χωρίς γλουτένη

Πανεύκολη ζύμη πίτσας.
empty alt

Bruschetta πασχαλινή

Μία παραδοσιακή ιταλική bruschetta για τις ημέρες του Πάσχα και όχι μόνο..
empty alt

Carpaccio σολομού με σάλτσα αβοκάντο

Ο σολομός και σε αυτό το πιάτο κλέβει την παράσταση.
empty alt

Κρουασανάκια γεμιστά με μελιτζάνα

Δοκιμάστε να φτιάξετε αλμυρά κρουασανάκια με μελιτζάνα για ένα διαφορετικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Μους με limoncello

Τι είναι κίτρινο, έχει ιδιαίτερη γεύση και γίνεται μους;
empty alt

Βινεγκρέτ μουστάρδας

Φτιάξτε σπιτική σάλτσα βινεγκρέτ μουστάρδας και θα είστε περήφανοι για το αποτέλεσμα.
empty alt

Πουτίγκα με φράουλες και γιαούρτι

Βάλτε τις φράουλες στο γιαούρτι ή το... αντίστροφο. 
Back To Top