Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Κρέπες γεμιστές με κρέμα αμυγδάλου και καραμέλα για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα...

Υλικά:

Για τις κρέπες

  • 300 γρ. γάλα
  • 40 γρ. maizena
  • 40 γρ. αλεύρι από φαγόπυρο
  • 2 αυγά
  • Αλάτι

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 120 γρ. άσπρη σοκολάτα
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. βούτυρο

Για το décor

  • 80 γρ. σιρόπι καραμέλα
  • 40 γρ. φλέικς αμυγδάλου τοσταρισμένα στο φούρνο

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το maizena και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, τα αυγά και μία πρέζα αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα τουλάχιστον για 1 ώρα στο ψυγείο.

Λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Μέσα στο μίξερ χτυπάμε τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα με τη σοκολάτα. Αρωματίζουμε αν θέλουμε με 2 σταγόνες βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι φτιάχνουμε και ψήνουμε τις κρέπες πολύ λεπτές. Μόλις είναι έτοιμες απλώνουμε ένα κουτάλι από την κρέμα, την κλείνουμε στα τέσσερα και γαρνίρουμε με το σιρόπι καραμέλας και τα φλέικς αμυγδάλου.

empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Γαρίδες καυτερές

Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Ρυζοκροκέτες

Συνοδεύστε το κρέας ή το κοτόπουλο με τραγανές ρυζοκροκέτες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. 
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια

Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση

Back To Top