Μέτρια   Μερίδες : 10   10.01-12.30  

Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ιδανικό και πεντανόστιμο σνακ για το σχολείο.

Υλικά:

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

2 κ.σ. γάλα χλιαρό

1 κ. σ. βούτυρο

80 γρ. τυρί της αρεσκείας σας

2 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά (βασιλικό, μαϊντανό)

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. μέλι

1 ποτήρι νερό

Οδηγίες:

Βάζουμε τη μαγιά σε ένα μπολάκι μαζί με 2 κουταλιές  χλιαρό νερό και αφήνουμε για 15-20 λεπτά να φουσκώσει. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία μπασίνα και προσθέτουμε και το μείγμα με τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή αλεύρι ώστε η ζύμη μας να έχει την κατάλληλη υφή και να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε το μπολ με μία βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε για μία ώρα σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Τοποθετούμε ύστερα τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβουμε σε λωρίδες, όχι πολύ λεπτές. Τις στρίβουμε σαν πλεξίδες και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα.

empty alt

Κροκέτες πατάτας

Το σνακ που όλοι θα λατρέψουν σε πάρτι, συγκεντρώσεις και όχι μόνο...
empty alt

Spaghetti με αβοκάντο και γαρίδες

Το αβοκάντο δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το ζυμαρικό που συνδυάζεται με γαρίδες.
empty alt

Bonet

Αυτό το γλυκό γίνεται εύκολα και ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό "οπαδό" του είδους.
empty alt

Brownie με μαύρα φασόλια και σοκολάτα

Κι όμως τα μαύρα φασόλια τρώγονται και αλλιώς.
empty alt

Πάστα Φλώρα για ερωτευμένους

Πάστα Φλώρα, ένα γλυκό για όλες τις ώρες...
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό στο φούρνο με πατάτες

Πιο κλασική γεύση από το κοτόπουλο με τις πατάτες, δεν υπάρχει!
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Ταρτάρ από ντομάτα και αβοκάντο

Ρίξτε στο μπολ όλα τα υλικά και αφήστε να σας παρασύρουν στην αμαρτία της γεύσης τους. 
Back To Top