Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Η διαφορετική γεύση του κοτόπουλου αναδυκνύεται με αυτή τη συνταγή

Υλικά:

100 γρ. κρεμμύδι κομμένο λεπτό καρέ

60 γρ. βούτυρο

60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

200 γρ. αλεύρι σκληρό

1,7 λίτρα γάλα πλήρες

2 αυγά βρασμένα και καθαρισμένα κομμένα σε κυβάκια

450 γρ. μπουτάκια κοτόπουλο καθαρισμένα χωρίς λίπος και δέρμα

Οδηγίες:

Μέσα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και βράζουμε μέσα το κοτόπουλο για 5 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζουμε από μέσα το κοτόπουλο κρατώντας το γάλα. Αφού κρυώσει το κοτόπουλο, το κόβουμε σε κυβάκια. Σε μία άλλη κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, το λάδι και το κρεμμύδι και αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι (να μην κοκκινίσει). Ύστερα ρίχνουμε το αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα με μία ξύλινη σπάτουλα προσέχοντας να μη σβολιάσει. Αφήνουμε να ψηθεί το αλεύρι για 2 λεπτά περίπου και ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά στο μείγμα προσέχοντας πάλι να μη σβολιάσει. Δουλεύουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει ένα είδος κρεμώδους μπεσαμέλ. Ένα λεπτό πριν βγάλουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το αυγό και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε και όταν γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, το βάζουμε σε μία λεκάνη, το αλείφουμε με λίγο βούτυρο να μην κάνει κρούστα και το σκεπάζουμε με μεμβράνη κάνοντας μία τρύπα για να αερίζεται. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ημέρα ώστε να σφίξει το μείγμα. Την επόμενη μέρα, πλάθουμε με το χέρι κροκέτες, τις περνάμε από ένα μικρό μείγμα με αλεύρι, αυγό και φρυγανιά τριμμένη και τις ρίχνουμε να τηγανιστούν σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν, χωρίς να έρθουν σε επαφή η μία με την άλλη και κολλήσουν.

empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Κεφτεδάκια με τόνο και κολοκύθια

Τα νόστιμα κεφτεδάκια δε γίνονται μόνο με κρέας... Δοκιμάστε τα με τόνο και κολοκύθι, πραγματική απόλαυση!
empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
empty alt

Μπακαλιάρος με πολέντα και κρεμμύδια

Αντικαταστήστε τον πουρέ πατάτας φτιάχνοντας πολέντα και συνοδεύστε το ψάρι με αυτό το μοναδικό συνδυασμό. 
empty alt

Κεφτεδάκια με κολοκύθια και βασιλικό

Πλάστε κεφτεδάκια με δροσερά κολοκυθάκια, βασιλικό και πολέντα.
empty alt

Linguine με πορτοκάλι

Το άρωμα του πορτοκαλιού θα δώσει μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση στα ζυμαρικά σας.
empty alt

Μελιτζάνες με μεσογειακό ταμπεραμέντο

Δοκομάστε μελιτζάνα με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα ντομάτας.
empty alt

Tagliolini rosa antico

Μεθυστική γεύση σε ένα χρωματιστό πιάτο ζυμαρικών.
Back To Top