Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Το σνακ που όλοι θα λατρέψουν σε πάρτι, συγκεντρώσεις και όχι μόνο...

Υλικά:

1 κιλό πατάτες

50 γρ. γραβιέρα τριμμένη

4 αυγά

125 γρ. mozzarella κομμένη τετραγωνάκια

100 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Μοσχοκάρυδο

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλάτι

Πιπέρι

Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις βράζουμε και τις πλάθουμε να γίνουν πουρές. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το αυγό, τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι, πλάθουμε σε μπαλάκια, βάζουμε μέσα το κομμάτι από τη mozzarella και τα περνάμε στο αλεύρι, μετά στο αυγό και μετά στη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τις κροκέτες όχι σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστές.

empty alt

Αρνί με λευκό κρασί

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.
empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Πίτα με κιμά, ελιές και φέτα

Λαχταριστή πίτα με γέμιση από κιμά και φέτα. Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
empty alt

Ρολό σε κρούστα από καλαμπόκι

Ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά, συνδυάζεται άψογα με τα φλέικς καλαμποκιού.
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Crumble από μήλο

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 
Back To Top