Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Υγιεινή πρόταση για ένα εύγεστο ορεκτικό.

Υλικά:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 μεσαία μελιτζάνα τριμμένη

1 πιπεριά ψιλοκομμένη

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

150 γρ. φύλλα σπανάκι ψιλοκομμένο

2 κολοκυθάκια τριμμένα

1 πρέζα κόλιανδρο

½ κ.γ. πάπρικα καυτερή

150 ml μπύρα

Αλάτι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες:

Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι και τα στύβουμε καλά να βγάλουν τα υγρά τους. Ύστερα τα μεταφέρουμε σε μία λεκάνη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μαζί με τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέκιν και ρίχνουμε και τη μπύρα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο για 40 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια βαθιά κατσαρόλα αφήνουμε το ελαιόλαδο να κάψει καλά. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε ποσότητες χυλού. Τηγανίζουμε τις κροκέτες, τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά και σουρώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

empty alt

Spaghetti με καπνιστό ψάρι

Τρία διαφορετικά καπνιστά ψάρια για ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Φιλέτο σε κρούστα

Αλλιώτικη πρόταση για να απολαύσετε το φιλέτο σας.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Φασολάδα με μύδια

Μία εναλλακτική πρόταση για την αγαπημένη σε όλους φασολάδα.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Pasta με pesto vegan

Ένα εύκολο και γρήγορο pesto για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.
empty alt

Αμάρανθος και κινόα με ξηρούς καρπούς και λαχανικά

Ένα πιάτο με υψηλή θρεπτική αξία.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
Back To Top