Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Βάλτε τα μανιτάρια ανάμεσα σε λαζάνια και εντυπωσιάστε. 

Υλικά:

400 γρ. μανιτάρια Champignon άσπρα και καφέ λεπτοκομμένα και τριμμένα

2 πράσες λεπτοκομμένες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 κ.σ. αλεύρι

300 γρ. γάλα 1,5%

Αλάτι

Πιπέρι

1 πρέζα ρίγανη

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

6 ντομάτες κομμένες κυβάκια

10 φύλλα Λαζάνια προβρασμένα

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις πράσες να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους. Ύστερα ρίχνουμε το αλεύρι, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα που το έχουμε ζεστάνει πριν. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τη ρίγανη. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες, αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά ακόμα και τελειώνουμε με την παρμεζάνα. Σε ένα ταψί απλώνουμε τα ζυμαρικά, μία στρώση από τη σάλτσα και συνεχίζουμε τις ίδιες στρώσεις. Τελειώνουμε με τη σάλτσα. Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι η σάλτσα να γκρατιναριστεί.

empty alt

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά
empty alt

Βακαλάος από την Ιταλία

Βακαλάος με ιταλικό αέρα και φυσικά φίνα γεύση.
empty alt

Σαρδέλα σαν σαβόρο

Μια διαφορετική συνταγή για τις σαρδέλες που μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Μικρές πίτσες με λουκάνικα και πατάτα

Απερίγραπτα τραγανά πιτσάκια με μοτσαρέλα και πατάτα. Μπορείτε αν θέλετε να δοκιμάσετε συνδυασμό και άλλων υλικών της αρεσκείας σας.
empty alt

Ριζότο με τόνο και wasabi

Γεύση από Ιαπωνία δια μέσω Ιταλίας σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Carpaccio κρέας alla caprese

Εντυπωσιακό ορεκτικό που η γεύση του θα ανταμείψει την απαιτητική διαδικασία του.
empty alt

Κρεατόπιτα

Πλούσια στη γεύση κρεατόπιτα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
empty alt

Μπανάνες siu tim tim

Οι μπανάνες έτσι όπως δεν τις έχουμε γευτεί ποτέ! 
Back To Top