Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Βάλτε τα μανιτάρια ανάμεσα σε λαζάνια και εντυπωσιάστε. 

Υλικά:

400 γρ. μανιτάρια Champignon άσπρα και καφέ λεπτοκομμένα και τριμμένα

2 πράσες λεπτοκομμένες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 κ.σ. αλεύρι

300 γρ. γάλα 1,5%

Αλάτι

Πιπέρι

1 πρέζα ρίγανη

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

6 ντομάτες κομμένες κυβάκια

10 φύλλα Λαζάνια προβρασμένα

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις πράσες να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους. Ύστερα ρίχνουμε το αλεύρι, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα που το έχουμε ζεστάνει πριν. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τη ρίγανη. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες, αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά ακόμα και τελειώνουμε με την παρμεζάνα. Σε ένα ταψί απλώνουμε τα ζυμαρικά, μία στρώση από τη σάλτσα και συνεχίζουμε τις ίδιες στρώσεις. Τελειώνουμε με τη σάλτσα. Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι η σάλτσα να γκρατιναριστεί.

empty alt

Linguine με μανιτάρια porcini

Tagliolini με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας για ένα φίνο πιάτο.
empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
empty alt

Σάλτσα καυτερή

Ιδανική για εσάς που λατρεύετε τις πικάντικες γεύσεις.
empty alt

Μπουσκέτες με κοτόπουλο και αβοκάντο

Μόλις κόψετε το αβοκάντο θα ανυπομονείτε να το γευτείτε μαζί με ζουμερό κοτόπουλο.
empty alt

Orecchiette με αντσούγιες και λαχανάκια Βρυξελλών

Συνδυασμός ψαριού και λαχανικών δημιουργούν μια απρόσμενη γευστική έκπληξη.
empty alt

Κενέλ από τυρί quark και σάλτσα από φρούτα

Δε χρειάζεται να επισκεφτείτε το δάσος, υπάρχουν στο ψυγείο σας οπότε αξιοποιήστε τα.
empty alt

Πιπεριές γεμιστές με κους κους

Αν βαρεθήκατε τα κλασικά γεμιστά δοκιμάστε πιπεριές γεμιστές με κους κους. Μία light και πεντανόστιμη πρόταση για φαγητό.
empty alt

Ριζότο με κολοκυθάκια και τα λουλούδια τους

Τα πιο γευστιά "λουλούδια" στο πιάτο σας με το πάντα  αγαπημένο ριζότο.
Back To Top