Δύσκολη   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία μερίδα λαζάνια φτιαγμένα με πλούσιο ραγού από αρνί, λαχανικά και τυριά;

Υλικά:

250 γρ. Λαζάνια

6 αγκινάρες

3 αυγά

Χυμό από 2 λεμόνια

7 κ.σ. ελαιόλαδο

150 γρ. λαχανικά (καρότο, σέλινο, κρεμμύδι) ψιλοκομμένα

80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

800 γρ. κιμά από αρνί

Αλάτι

Πιπέρι

½ ποτήρι λευκό κρασί

1 ποτήρι ζωμό κρέατος

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον κιμά. Τσιγαρίζουμε καλά να αλλάξει χρώμα και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε μέσα το ζωμό ζεστό. Αφήνουμε να βράσει για 20-30 λεπτά. Κόβουμε τις αγκινάρες σε λεπτές φέτες, ρίχνουμε από πάνω το χυμό από το ένα λεμόνι για να μη μαυρίσουν, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στο κρέας. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό. Ελέγχουμε ξανά από αλάτι και πιπέρι. Ζεματίζουμε τα λαζάνια σε βραστό αλατισμένο νερό και τα κρατάμε στην άκρη απλώνοντάς τα σε ένα πανί να μη κολλήσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και το χυμό από το άλλο λεμόνι.

Σε  ένα ταψί που έχουμε λαδώσει από κάτω απλώνουμε τα λαζάνια, από πάνω το ραγού με το αρνί και τις αγκινάρες, την κρέμα με τα αυγά και συνεχίζουμε κάνοντας 4 στρώσεις. Τελειώνουμε με την κρέμα και ρίχνουμε από πάνω λίγο ακόμη κεφαλοτύρι για να κάνει κρούστα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για τα πρώτα 30 λεπτά στους 180 βαθμούς και μετά ξεσκεπάζουμε και ανεβάζουμε στους 220 για 10 λεπτά να γκρατινάρει από πάνω.

empty alt

Μπακαλιάρος με ελιές και ντομάτα

Ένα πιάτο με χαμηλά λιπαρά αλλά πλούσια γεύση.
empty alt

Ψάρια με σταφίδα και βασιλικό

Ποιος είπε ότι η  σταφίδα ταιριάζει μόνο στο κέικ;
empty alt

Μπισκότα με μπαχαρικά

Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο συνυπάρχουν σε ένα τραγανό σνακ.
empty alt

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.
empty alt

Ροφός φιλέτο με αρωματικά

Πείτε ναι στο ροφό και αφήστε τη γεύση του να σας ξελογιάσει. 
empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Σαλάτα με φρούτα

Εντυπωσίασε στο γεύμα σου κλείνοντας με μία υπέροχη και ταυτόχρονα θρεπτική σαλάτα με φρούτα.

Back To Top