Δύσκολη   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία μερίδα λαζάνια φτιαγμένα με πλούσιο ραγού από αρνί, λαχανικά και τυριά;

Υλικά:

250 γρ. Λαζάνια

6 αγκινάρες

3 αυγά

Χυμό από 2 λεμόνια

7 κ.σ. ελαιόλαδο

150 γρ. λαχανικά (καρότο, σέλινο, κρεμμύδι) ψιλοκομμένα

80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

800 γρ. κιμά από αρνί

Αλάτι

Πιπέρι

½ ποτήρι λευκό κρασί

1 ποτήρι ζωμό κρέατος

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον κιμά. Τσιγαρίζουμε καλά να αλλάξει χρώμα και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε μέσα το ζωμό ζεστό. Αφήνουμε να βράσει για 20-30 λεπτά. Κόβουμε τις αγκινάρες σε λεπτές φέτες, ρίχνουμε από πάνω το χυμό από το ένα λεμόνι για να μη μαυρίσουν, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στο κρέας. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό. Ελέγχουμε ξανά από αλάτι και πιπέρι. Ζεματίζουμε τα λαζάνια σε βραστό αλατισμένο νερό και τα κρατάμε στην άκρη απλώνοντάς τα σε ένα πανί να μη κολλήσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και το χυμό από το άλλο λεμόνι.

Σε  ένα ταψί που έχουμε λαδώσει από κάτω απλώνουμε τα λαζάνια, από πάνω το ραγού με το αρνί και τις αγκινάρες, την κρέμα με τα αυγά και συνεχίζουμε κάνοντας 4 στρώσεις. Τελειώνουμε με την κρέμα και ρίχνουμε από πάνω λίγο ακόμη κεφαλοτύρι για να κάνει κρούστα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για τα πρώτα 30 λεπτά στους 180 βαθμούς και μετά ξεσκεπάζουμε και ανεβάζουμε στους 220 για 10 λεπτά να γκρατινάρει από πάνω.

empty alt

Τσιπούρα σε κρούστα από αλάτι

Τσιπούρα ψημένη μέσα στο αλάτι, απλό αλλά κυρίως εντυπωσιακό!
empty alt

Κρέμα από σοκολάτα

Κρέμα από σοκολάτα και αμύγδαλο που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.
empty alt

Λαζάνια με σπανάκι και τυρί

Μία εξαιρετική πρόταση για κυρίως γεύμα.
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με ακτινίδια και πορτοκάλια

Μια αναπάντεχη συνάντηση με happy end. 
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
empty alt

Μακαρόνια με άρωμα από θάλασσα

Αρωματική μακαρονάδα με γαύρο και αυγοτάραχο.
empty alt

Χάμπουργκερ από γαλοπούλα

Μία εναλλακτική πρόταση για τα μπιφτέκια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Σολομός με αμύγδαλα, ντοματίνια και μέντα

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.
Back To Top