Δύσκολη   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία μερίδα λαζάνια φτιαγμένα με πλούσιο ραγού από αρνί, λαχανικά και τυριά;

Υλικά:

250 γρ. Λαζάνια

6 αγκινάρες

3 αυγά

Χυμό από 2 λεμόνια

7 κ.σ. ελαιόλαδο

150 γρ. λαχανικά (καρότο, σέλινο, κρεμμύδι) ψιλοκομμένα

80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

800 γρ. κιμά από αρνί

Αλάτι

Πιπέρι

½ ποτήρι λευκό κρασί

1 ποτήρι ζωμό κρέατος

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον κιμά. Τσιγαρίζουμε καλά να αλλάξει χρώμα και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε μέσα το ζωμό ζεστό. Αφήνουμε να βράσει για 20-30 λεπτά. Κόβουμε τις αγκινάρες σε λεπτές φέτες, ρίχνουμε από πάνω το χυμό από το ένα λεμόνι για να μη μαυρίσουν, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στο κρέας. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό. Ελέγχουμε ξανά από αλάτι και πιπέρι. Ζεματίζουμε τα λαζάνια σε βραστό αλατισμένο νερό και τα κρατάμε στην άκρη απλώνοντάς τα σε ένα πανί να μη κολλήσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και το χυμό από το άλλο λεμόνι.

Σε  ένα ταψί που έχουμε λαδώσει από κάτω απλώνουμε τα λαζάνια, από πάνω το ραγού με το αρνί και τις αγκινάρες, την κρέμα με τα αυγά και συνεχίζουμε κάνοντας 4 στρώσεις. Τελειώνουμε με την κρέμα και ρίχνουμε από πάνω λίγο ακόμη κεφαλοτύρι για να κάνει κρούστα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για τα πρώτα 30 λεπτά στους 180 βαθμούς και μετά ξεσκεπάζουμε και ανεβάζουμε στους 220 για 10 λεπτά να γκρατινάρει από πάνω.

empty alt

Φοκάτσια

Το ιταλικό ψωμί με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Carpaccio κρέατος

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.
empty alt

Μπισκότα με άρωμα λεμόνι

Δώστε άρωμα και άφθονη γεύση στα μπισκότα σας.
empty alt

Πίτα με ταχίνι

Ενα πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό σας ή να γίνει ορεκτικό.
empty alt

Χοιρινό με μήλα και σιρόπι σφενδάμου

Ενα μυρωδικό που εκτοξεύει την γεύση του χοιρινού.
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα από κόλιανδρο

Το κοτόπουλό «λιώνει» τυλιγμένο στο γιαούρτι, το κόλιανδρο και το πεπεροτσίνο.
empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.
Back To Top