Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ένα πλήρες πιάτο για κάθε μέρα που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

500 γρ. Λαζάνια

1 κιλό σπανάκι φρέσκο

200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

450 γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος & χοιρινός)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ κούπα λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδο

1 κούπα σέλινο ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ζεματίσουμε καλά τα λαζάνια. Τα σουρώνουμε και τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό. Στη συνέχεια ζεματίζουμε και το σπανάκι και το στραγγίζουμε πολύ καλά με τα χέρια ώστε να μη μείνουν καθόλου υγρά. Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε στη συνέχεια τον κιμά και τσιγαρίζουμε καλά ώσπου να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει όλο το κρασί. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρόλακι βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά τα ντοματάκια μαζί με τον πελτέ, το σέλινο και το σκόρδο.  Όταν πιει το πολύ νερό και στύψει, αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε το σπανάκι μαζί με τα τυριά στο μείγμα του κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Έπειτα παίρνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε μία στρώση σάλτσας, συνεχίζουμε με μία στρώση λαζάνια, μετά μία στρώση σπανάκι, λίγη σάλτσα και ακόμα μία στρώση λαζάνια και μία σπανάκι. Τελειώνουμε με μία στρώση λαζάνια, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

 

empty alt

Αρνί με λευκό κρασί

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.
empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Πίτα με κιμά, ελιές και φέτα

Λαχταριστή πίτα με γέμιση από κιμά και φέτα. Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
empty alt

Ρολό σε κρούστα από καλαμπόκι

Ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά, συνδυάζεται άψογα με τα φλέικς καλαμποκιού.
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Crumble από μήλο

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 
Back To Top