Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Πέννες με ιδιαίτερη γεύση που χάρη στον ωραίο συνδιασμό του καβουριού και του σολομού.

Υλικά

400 γρ. λινγκουίνι

200 γρ. σολομό καπνιστό κομμένο σε λωρίδες

100 γρ. καβουρόψιχα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

ξύσμα από 1 λεμόνι

50 γρ. ζωμό λαχανικών

150 γρ. μιρεπουά (κρεμμύδι, καρότο, σέλινο, μαϊντανό)

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

50 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. κονιάκ

Αλάτι

Πιπέρι

 

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μιρεπουά. Τσιγαρίζουμε και σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε το ζωμό και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να ρεντουΐρει (να ψηθούν λίγο τα λαχανικά). Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και στο τέλος ρίχνουμε το σολομό και την καβουρόψιχα. Αφήνουμε έως ότου να ζεσταθούν. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα Linguine, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε και σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.

 

empty alt

Φιλέτα με σάλτσα «σκοτεινό πάθος»

Με κρεμμύδια, μουστάρδα και γουόστερ σος, τα φιλέτα αποκτούν ονειρεμένη γεύση.
empty alt

Λαζάνια με μελιτζάνες

Μεσογειακό πιάτο με υπέροχη γεύση από το συνδυασμό της μελιτζάνας και της μοτσαρέλας. 
empty alt

Παστίτσιο με κοτόπουλο

Ελαφρύ και αλλιώτικο παστίτσιο με κοτόπουλο.
empty alt

Κολοκυθόσουπα

Λαχταριστή και κρεμώδης κολοκυθόσουπα ιδανική για το χειμώνα
empty alt

Μελιτζανοσαλάτα

Αλλη μια επιλογή για τους λάτρεις της μελιτζάνας.
empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
empty alt

Ριζότο primavera (ανοιξιάτικο)

Απρόσμενος συνδυασμός θαλασσινών και φρούτων προσφέρει μια γευστική σαλάτα.
empty alt

«Παντρεμένα» φιλετάκια σολομού

Ο σολομός παντρεμένος ή μη, είναι ιδανικός με παρμεζάνα, σος και λογιών μυρωδικά.
Back To Top