Μέτρια   Μερίδες : 2   15.01-18.30  

Μια διαφορετική μακαρονάδα με την συνδρομή των καλαμαριών

Υλικά:

250 γρ. σπαγγέτι

250 γρ. καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες και ζεματισμένα

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

20 γρ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

250 γρ. φρέσκια ντομάτα (χυμός)

1 κ. καφέ πελτέ

1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπεριά και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, αφήνουμε λίγο να σοταριστεί και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος προσθέτουμε τα καλαμάρια. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου δέσει η σάλτσα. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια al dente, σουρώνουμε και σε ένα χαμηλό τηγάνι σε μέτρια φωτιά τα δένουμε με τη σάλτσα.

empty alt

Pasta με pesto vegan

Ένα εύκολο και γρήγορο pesto για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.
empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
empty alt

Τσιπούρα σε κρούστα από αλάτι

Τσιπούρα ψημένη μέσα στο αλάτι, απλό αλλά κυρίως εντυπωσιακό!
empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Τράιφλ με μπράουνις

Ένα επιδόρπιο πανεύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Mug cake αλμυρό με γεύση πίτσας

Γίνεται κέικ μέσα σε φλιντζάνια; Φυσικά ιδού η ευκαιρία.
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
Back To Top