Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Το σπίτι θα μοσχομυρίσει με τις μυρωδιές που θα αναδυθούν. 

Υλικά:

400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε χοντρέ λωρίδες

5 πατάτες κομμένες για φούρνο μαριναρισμένες με λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο

Για τη μαρινάτα

50 γρ. σόγια σως

2 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

1 κ.σ. κάπαρη

1 σφηνάκι κόκκινο κρασί

1 κ.σ. κουρκουμά

1 κ.σ. πάπρικα

Χυμό από μισό λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα τα μανιτάρια κομμένα και ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάτα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα. Ύστερα απλώνουμε σε ένα ταψί τα μανιτάρια μαζί με το ζουμί από τη μαρινάτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά περίπου ώσπου να "πιεί" σχεδόν τελείως το ζουμί. Σερβίρουμε με ψητές πατάτες φούρνου.

empty alt

Ριζότο του ψαρά

Θαλασσινή αύρα σε ένα πιάτο που θα σας ανταμείψει με την γεύση του.
empty alt

Αχλάδια με σαφράν

Το αγαπημένο φρούτο μεταμορφώνεται εύκολα σε υπέροχο γλύκισμα.
empty alt

Ριζότο με μανιτάρια porcini

Μια σχετικά εύκολη και γευστική συνταγή για ένα εντυπωσιακό κυρίως πιάτο.
empty alt

Καρμπονάρα (με κρέμα γάλακτος)

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση μια "ενισχυμένης" με κρέμα γάλακτος καρμπονάρα.
empty alt

Φωλιές του έρωτα από κανταϊφι με παγωτό καϊμάκι

Η απόλαυση φωλιάζει σε ένα γλυκό με κανταϊφι και παγωτό.
empty alt

Τσιπούρα al cartoccio

Ιταλική πινελιά για μια διαφορετική αλλα συναρπαστική γευστική εκδοχή της διάσημου ψαριού.
empty alt

Τούρτα με σοκολάτα και πορτοκάλι

Κακαό και πορτοκάλι ένας δυνατός συνδυασμός.
empty alt

Μους τυριού με ψητό κυδώνι

Μια... αγκαλιά υλικά ενώνονται για μια πανδαισία γεύσεων.

Back To Top