Μέτρια   Μερίδες : 4   10.01-12.30  

Απρόσμενος συνδυασμός θαλασσινών και φρούτων προσφέρει μια γευστική σαλάτα.

Υλικά:

4 ροδάκινα κίτρινα

400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες

10 τοματίνια

Σαλάτα πράσινη ανάμεικτη (ρόκα, μάσα, λόλο ρόσο, τροκαντέρο, φριζέ)

50 γρ. αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα

1 κ.σ. σουσάμι

Χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει, κάνουμε ένα μικρό σταυρό στο κάτω μέρος από τα ροδάκινα και τα βουτάμε μέσα για 10 δευτερόλεπτα. Τα βγάζουμε και τα βουτάμε σε παγωμένο νερό ώστε να σταματήσει ο βρασμός. Ύστερα βγάζουμε τη φλοίδα τους και τα κόβουμε σε φέτες. Τα ανακατεύουμε με τις γαρίδες, τα τοματίνια, και την ανάμεικτη σαλάτα. Με τα υπόλοιπα υλικά κάνουμε μία βινεγκρέτ ανακατεύοντας σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τη ρίχνουμε από πάνω. Γαρνίρουμε με το μαϊντανό, το σουσάμι και τα αμύγδαλα φιλέ.

empty alt

Χτένια γκρατινέ

Ιδιαίτερο ορεκτικό για το τραπέζι, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Τυροκροκέτες

Η απόλυτα γευστική "συνάντηση" των αγαπημένων τυριών.
empty alt

Μακαρόνια με άρωμα από θάλασσα

Αρωματική μακαρονάδα με γαύρο και αυγοτάραχο.
empty alt

Σούπα Γιαπωνέζικη

Επιλέξτε μία γιαπωνέζικη σούπα για ένα ελαφρύ γεύμα.
empty alt

Βακαλάος από την Ιταλία

Βακαλάος με ιταλικό αέρα και φυσικά φίνα γεύση.
empty alt

Ταρτάρ από ντομάτα και αβοκάντο

Ρίξτε στο μπολ όλα τα υλικά και αφήστε να σας παρασύρουν στην αμαρτία της γεύσης τους. 
empty alt

Lemon curd

Αυτό το γλυκό το χρωστάμε στους Αγγλούς οι οποίοι θεωρούν τα λεμόνια πολύτιμα αφού δεν ευδοκιμούσαν στο νησί τους.
empty alt

Ρυζοκροκέτες

Συνοδεύστε το κρέας ή το κοτόπουλο με τραγανές ρυζοκροκέτες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. 
Back To Top