Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το χαβιάρι δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το πιάτο και απίθανη γεύση.

Υλικά:

350 γρ. σπαγγέτι

50 γρ. μιρεπουά (κρεμμύδι, καρότο, σέλινο, μαϊντανό)

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 εσαλότ ψιλοκομμένο

200 γρ. σολομό καπνιστό κομμένο σε λωρίδες

20 γρ. βούτυρο

1 σφηνάκι βότκα

100 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. ζωμό λαχανικών

50 γρ. χαβιάρι beluga

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το εσαλότ και το μιρεπουά και τα τσιγαρίζουμε. Σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το σολομό και αφήνουμε να ζεσταθεί. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα Spaghetti, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε έως ότου δέσουν όλα μαζί. Σερβίρουμε, βάζοντας τα Spaghetti πάνω στο πιάτο σαν φωλιά και από πάνω τοποθετούμε το χαβιάρι.

empty alt

Κρεμμυδοκροκέτες

Ένας πεντανόστιμος μεζές για όλες τις ώρες, κάντε παραλλαγές προσθέτοντας τυρί τριμμένο στη γέμιση ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας. 
empty alt

Σαρδέλα γεμιστή

Οι ταπεινές σαρδέλες σε μια υπέροχη συνταγή για ένα ωραίο ορεκτικό.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια και ροκφόρ

Παπαρδέλες με ανεπάντεχο συνδυασμό υλικών όπως τα μανιτάρια, το ροκφόρ και τα φυστίκια αιγίνης.
empty alt

Λουκάνικα με μανιτάρια

Μαγειρέψτε τόσο απλά τα λουκάνικα μαζί με τα μανιτάρια και όλοι θα θυμούνται το υπέροχο πιάτο σας!
empty alt

Σαλάτα με όσπρια, μελιτζάνα και μπέικον

Τα όσπρια σε μια εναλλακτική εκδοχή γίνονται πιο ελκυστικά.
empty alt

Λαβράκια με άγρια μανιτάρια

Αν ψάχνετε να βγάλετε λαβράκι, αυτή η συνταγή είναι για εσάς! 
empty alt

Strudel με κεράσια

Αρωματικό στρούντελ κεράσι που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
empty alt

Μπισκότα με μπαχαρικά

Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο συνυπάρχουν σε ένα τραγανό σνακ.
Back To Top