Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το χαβιάρι δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το πιάτο και απίθανη γεύση.

Υλικά:

350 γρ. σπαγγέτι

50 γρ. μιρεπουά (κρεμμύδι, καρότο, σέλινο, μαϊντανό)

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 εσαλότ ψιλοκομμένο

200 γρ. σολομό καπνιστό κομμένο σε λωρίδες

20 γρ. βούτυρο

1 σφηνάκι βότκα

100 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. ζωμό λαχανικών

50 γρ. χαβιάρι beluga

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το εσαλότ και το μιρεπουά και τα τσιγαρίζουμε. Σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το σολομό και αφήνουμε να ζεσταθεί. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα Spaghetti, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε έως ότου δέσουν όλα μαζί. Σερβίρουμε, βάζοντας τα Spaghetti πάνω στο πιάτο σαν φωλιά και από πάνω τοποθετούμε το χαβιάρι.

empty alt

CANEDERLI (Κεφτεδάκια από ψωμί και σπανάκι)

Ένα πρωτότυπο ορεκτικό για μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Bucatini με γαρίδες, κολοκυθάκια και φιστίκι

Μία εναλλακτική πρόταση για συνταγή ζυμαρικών όπου συνδυάζονται τέλεια τα θαλασσινά μαζί με λαχανικά και ξηρούς καρπούς.
empty alt

Σαλάτα κάπαρη

Ενα πιάτο "μπαλαντέρ" που εκτός απο σαλάτα μπορεί να γίνει γαρνιτούρα στο ψάρι.
empty alt

Κρέμα από φρούτα με μέλι

Τονωτικό και συγχρόνως ερωτικά θρεπτικό!
empty alt

Καρμπονάρα με αυγό

Καρμπονάρα με αυγό. Δηλαδή, αυθεντική, σε αυστηρή ιταλική "γραμμή" - αλλά υπέροχη γεύση.
empty alt

Λαζάνια με ραγού από αρνί

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία μερίδα λαζάνια φτιαγμένα με πλούσιο ραγού από αρνί, λαχανικά και τυριά;
empty alt

Κανόλι με κρέμα σοκολάτας και φουντουκιών

Ένα επιδόρπιο με καταγωγή από τη Σικελία, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλη γέμιση της αρεσκείας μας. 
empty alt

Spaghetti με θαλασσινά

Πανεύκολη μακαρονάδα με άρωμα θάλασσας.

Back To Top