Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Σοκολάτα και φουντούκι συμμαχούν για να κατακτήσουν τον ουρανίσκο σας.

Υλικά:

400 γρ. σοκολάτα gianduia (γέμιση με πάστα από φουντούκι)

400 γρ. κρέμα γάλακτος

φουντούκι καβουρδισμένο τριμμένο

Για τη σάλτσα

350 γρ. κρέμα γάλακτος

3 – 4 κ.σ. νες καφέ

1 σφηνάκι tia maria

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. Μόλις παγώσει, χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να φουσκώσει. Μετά ρίχνουμε τα μισά φουντούκια και ανακατεύουμε με το χέρι. Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα, βάζουμε μεμβράνη και ρίχνουμε τα υπόλοιπα φουντούκια κάνοντας μια στρώση. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με τη σοκολάτα. Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και το κρατάμε στο ψυγείο. Τη στιγμή του σερβιρίσματος, κόβουμε σε φέτες και περιχύνουμε με μία salsa.

Για την σάλτσα

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τον καφέ, το λικέρ και αφήνουμε να ρεντουΐρει 1/3. Γαρνίρουμε τη φέτα με τη salsa.

empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.
empty alt

Τιραμισού με φρουκτόζη

Απλά χάρμα οφθαλμών και χάρμα αισθήσεων.
empty alt

Μελιτζάνες a la parmezana

Υλικά: 3 μελιτζάνες 200 γρ. αλεύρι 2 μοτσαρέλες φρέσκες 400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο 300 γρ. σάλτσα ντομάτας ηλιέλαιο για τηγάνισμα Οδηγίες: Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κάνοντας σχήμα ζέβρας, δηλαδή βγάζουμε μία λωρίδα δέρμα, μία όχι κ. λ. π. Την κόβουμε μακρόστενα ή ροδέλες ύψους 1...
empty alt

Σαλάτα με σύκα, φέτα, προσούτο και πεπόνι

Σύκα και πεπόνι σε αρμονία με προσούτο και τυρί.
empty alt

Πύργος από φέτες ψωμί με γαύρο και σάλτσα από ντομάτα

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.
empty alt

Μους με σοκολάτα από στέβια

Αντί για ζάχαρη, βάλτε στη μους σοκολάτα στέβια.
empty alt

Bucatini με γαρίδες, κολοκυθάκια και φιστίκι

Μία εναλλακτική πρόταση για συνταγή ζυμαρικών όπου συνδυάζονται τέλεια τα θαλασσινά μαζί με λαχανικά και ξηρούς καρπούς.
empty alt

Σπαγγέτι με γεύση θάλασσας

Ζυμαρικά και θαλασσινά, ο καλύτερος συνδυασμός αποπλάνησης. 
Back To Top