Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Σοκολάτα και φουντούκι συμμαχούν για να κατακτήσουν τον ουρανίσκο σας.

Υλικά:

400 γρ. σοκολάτα gianduia (γέμιση με πάστα από φουντούκι)

400 γρ. κρέμα γάλακτος

φουντούκι καβουρδισμένο τριμμένο

Για τη σάλτσα

350 γρ. κρέμα γάλακτος

3 – 4 κ.σ. νες καφέ

1 σφηνάκι tia maria

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. Μόλις παγώσει, χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να φουσκώσει. Μετά ρίχνουμε τα μισά φουντούκια και ανακατεύουμε με το χέρι. Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα, βάζουμε μεμβράνη και ρίχνουμε τα υπόλοιπα φουντούκια κάνοντας μια στρώση. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με τη σοκολάτα. Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και το κρατάμε στο ψυγείο. Τη στιγμή του σερβιρίσματος, κόβουμε σε φέτες και περιχύνουμε με μία salsa.

Για την σάλτσα

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τον καφέ, το λικέρ και αφήνουμε να ρεντουΐρει 1/3. Γαρνίρουμε τη φέτα με τη salsa.

empty alt

Μπριάμ

Μάθετε να εκτελείτε με ακρίβεια το κλασικό φαγητό της μαμάς.
empty alt

Σάλτσα κοκτέιλ

Χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε ψάρι, γαρίδες και αστακό.
empty alt

Σάλτσα Chimichurri

Μυρωδάτη και καταπράσινη σάλτσα!
empty alt

Μηλόπιτα με γάλα από ρύζι

Το μήλο της αμαρτίας σε μια άκρως αμαρτωλή συνταγή.
empty alt

Μπουκίτσες με κοτόπουλο και κάρυ

Ο ουρανίσκος και το έτερον ήμισι, θα το λατρέψουν!
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κάστανο ρύζι και λαχανικά

Μια διαφορετική προσέγγιση στα γεμιστά της μαμάς.
empty alt

Λαζάνια με μελιτζάνες

Μεσογειακό πιάτο με υπέροχη γεύση από το συνδυασμό της μελιτζάνας και της μοτσαρέλας. 
empty alt

Ανάμεικτη σαλάτα

Μία ιδιαίτερα θρεπτική σαλάτα.
Back To Top