Εύκολη   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Γεμίστε τα με χαλούμι, κεφαλοτύρι και μυζήθρα. 

Υλικά:

Για τη ζύμη:

1 1/2 φλιτζ. αλεύρι

1 αυγό

1/2 φλιτζ. λάδι

Αλάτι

Για τη γέμιση:

2 φλιτζ. μείγμα από κυπριακό χαλούμι, κεφαλοτύρι και μυζήθρα

2 αυγά

Πιπέρι

1/2 φλιτζ. φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος

Οδηγίες:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Ζυμώστε και προσθέστε λίγο αλεύρι, αν η ζύμη να κολλάει στα δάχτυλα. Ανοίξτε τη σε δύο χοντρά φύλλα. Αφήστε τα να απορροφήσουν την υγρασία τους για 30΄. Φτιάξτε τη γέμιση: Χτυπήστε τα αυγά με το πιπέρι και το δυόσμο και ανακατέψτε τα στο μείγμα τυριών. Μοιράστε τη γέμιση κουταλίτσα-κουταλίτσα ανά ίσα διαστήματα πάνω στο ένα φύλλο, καλύψτε με το δεύτερο και κόψτε τα σε τετράγωνα ραβιόλια με ένα κοφτερό μαχαίρι. Πιέστε τα άκρα να κολλήσουν και αλευρώστε τα ελαφρά. Ρίξτε τα ραβιόλια σε αλατισμένο νερό που βράζει για 5΄. Θα είναι έτοιμα, μόλις ανεβούν στην επιφάνεια του νερού. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και σερβίρετέ τα περιχυμένα με βούτυρο και τριμμένο τυρί.

 

empty alt

Χειμωνιάτικη καπονάτα

Χειμωνιάτικη σαλάτα που ευωδιάζει και χορταίνει.
empty alt

Σάλτσα Νάπολι

Η σάλτσα Νάπολη γίνεται γρήγορα, είναι απλή και μπορεί να συνοδεύσει το ζυμαρικό που σας αρέσει.
empty alt

Φοκάτσια

Το ιταλικό ψωμί με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Ριζότο με αχλάδια και gorgonzola

Ριζότο συνδυασμένο με αχλάδι προσφέρει ένα διαφορετιό πιάτο στο τραπέζι, με ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Ρολό από κιμά αρωματισμένο με πορτοκάλι

Το ρολό από κιμά είναι και θα είναι πάντα ιδανική πρόταση για φαγητό στο σπίτι με φίλους.
empty alt

Ρέβες με σπανάκι και ντομάτες

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.
empty alt

Πιπερονάτα

Άλλη μια επιλογή για να απολάσετε τις αγαπημένες πιπεριές με πλούσια γεύση.
Back To Top