Εύκολη   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Γεμίστε τα με χαλούμι, κεφαλοτύρι και μυζήθρα. 

Υλικά:

Για τη ζύμη:

1 1/2 φλιτζ. αλεύρι

1 αυγό

1/2 φλιτζ. λάδι

Αλάτι

Για τη γέμιση:

2 φλιτζ. μείγμα από κυπριακό χαλούμι, κεφαλοτύρι και μυζήθρα

2 αυγά

Πιπέρι

1/2 φλιτζ. φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος

Οδηγίες:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Ζυμώστε και προσθέστε λίγο αλεύρι, αν η ζύμη να κολλάει στα δάχτυλα. Ανοίξτε τη σε δύο χοντρά φύλλα. Αφήστε τα να απορροφήσουν την υγρασία τους για 30΄. Φτιάξτε τη γέμιση: Χτυπήστε τα αυγά με το πιπέρι και το δυόσμο και ανακατέψτε τα στο μείγμα τυριών. Μοιράστε τη γέμιση κουταλίτσα-κουταλίτσα ανά ίσα διαστήματα πάνω στο ένα φύλλο, καλύψτε με το δεύτερο και κόψτε τα σε τετράγωνα ραβιόλια με ένα κοφτερό μαχαίρι. Πιέστε τα άκρα να κολλήσουν και αλευρώστε τα ελαφρά. Ρίξτε τα ραβιόλια σε αλατισμένο νερό που βράζει για 5΄. Θα είναι έτοιμα, μόλις ανεβούν στην επιφάνεια του νερού. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και σερβίρετέ τα περιχυμένα με βούτυρο και τριμμένο τυρί.

 

empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και καλαμάρια

Και θαλασσινά και ζυμαρικά σε ένα!
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό στο φούρνο

Ένα λαχταριστό πιάτο που θα σας ανοίξει την όρεξη!
empty alt

Πέννες με βότκα

Πέννες με βότκα ή Ιταλία-Ρωσία στο ίδιο… τραπέζι!
empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
empty alt

Spaghetti με αβοκάντο και γαρίδες

Το αβοκάντο δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το ζυμαρικό που συνδυάζεται με γαρίδες.
empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Λαζάνια al pesto

Ενα γευστικό πιάτο που κλέβει πάντα την παράσταση.
empty alt

Σαλάτα με πεπόνι και μοτσαρέλα

Η απόλυτη αρμονία τυριού, αλλαντικού και φρούτου σε μια σαλάτα.
Back To Top