Εύκολη   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Γεμίστε τα με χαλούμι, κεφαλοτύρι και μυζήθρα. 

Υλικά:

Για τη ζύμη:

1 1/2 φλιτζ. αλεύρι

1 αυγό

1/2 φλιτζ. λάδι

Αλάτι

Για τη γέμιση:

2 φλιτζ. μείγμα από κυπριακό χαλούμι, κεφαλοτύρι και μυζήθρα

2 αυγά

Πιπέρι

1/2 φλιτζ. φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος

Οδηγίες:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Ζυμώστε και προσθέστε λίγο αλεύρι, αν η ζύμη να κολλάει στα δάχτυλα. Ανοίξτε τη σε δύο χοντρά φύλλα. Αφήστε τα να απορροφήσουν την υγρασία τους για 30΄. Φτιάξτε τη γέμιση: Χτυπήστε τα αυγά με το πιπέρι και το δυόσμο και ανακατέψτε τα στο μείγμα τυριών. Μοιράστε τη γέμιση κουταλίτσα-κουταλίτσα ανά ίσα διαστήματα πάνω στο ένα φύλλο, καλύψτε με το δεύτερο και κόψτε τα σε τετράγωνα ραβιόλια με ένα κοφτερό μαχαίρι. Πιέστε τα άκρα να κολλήσουν και αλευρώστε τα ελαφρά. Ρίξτε τα ραβιόλια σε αλατισμένο νερό που βράζει για 5΄. Θα είναι έτοιμα, μόλις ανεβούν στην επιφάνεια του νερού. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και σερβίρετέ τα περιχυμένα με βούτυρο και τριμμένο τυρί.

 

empty alt

Fettuccine Alfredo

Το όνομά της το χρωστάει στο διάσημο Ιταλό μάγειρα Alfredo di Lello που δημιούργησε την γνωστή σάλτα το 1920.
empty alt

Ταρτάρ από αβοκάντο, παντζάρι και πατάτες

Πατάτες, σχοινόπρασο, παντζάρι, αβοκάντο... Ετερόκλιτες γεύσεις σε μια. 
empty alt

Γαριδοπίλαφο

Οι γαρίδες μαζί με το κάρυ και το ρύζι συνδυάζονται μοναδικά.
empty alt

Κρεμμυδοκροκέτες

Ένας πεντανόστιμος μεζές για όλες τις ώρες, κάντε παραλλαγές προσθέτοντας τυρί τριμμένο στη γέμιση ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας. 
empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
empty alt

Βοδινό κρέας κατσαρόλας με φασόλια και μπύρα

Τη μπύρα μη την πιείτε, βάλτε τη στο φαγητό για μια γεύση έκπληξη! 
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Ρολάκια κοτόπουλου

Γεμιστά ρολάκια κοτόπουλο με μπέικον και λαχανικά. Δεν αντιστέκεσαι με τίποτα!
Back To Top