Μέτρια   Μερίδες : 5   12.31-15.00  

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.

Υλικά:

1 μεγάλο χταπόδι (1 – 1,5 κιλό)

½ κιλό spaghetti

3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

450 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ολόκληρα μαζί με το χυμό τους

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 φύλλο δάφνης

1 ξυλάκι κανέλα

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε το χταπόδι και το πλένουμε πολύ καλά. Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά ώστε να μαλακώσει λίγο. Βγάζουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε ύστερα τα κομμάτια χταποδιού και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα ντοματάκια με το χυμό τους πολτοποιημένα, το σκόρδο, την κανέλα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και ζεστό νερό να καλύψουμε το φαγητό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά ώσπου να μαλακώσει το χταπόδι και να εξατμιστούν τα υγρά. Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε τη δάφνη και την κανέλα. Σε μία άλλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια για 3 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε από πάνω το χταπόδι με τη σάλτσα ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.

empty alt

Μπισκότα langues de chat

Τα γαλλικά μπισκοτάκια μπορούν να συνοδεύσουν το παγωτό σας ή και τον καφέ σας.
empty alt

Κεφτεδάκια με κολοκύθια και βασιλικό

Πλάστε κεφτεδάκια με δροσερά κολοκυθάκια, βασιλικό και πολέντα.
empty alt

Γαρίδες καυτερές

Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
empty alt

Γαριδοκροκέτες

Ένας νόστιμος μεζές να συνοδεύσετε το ουζάκι σας!
empty alt

Κρεατόπιτα

Πλούσια στη γεύση κρεατόπιτα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
empty alt

Φιλέτο σε κρούστα

Αλλιώτικη πρόταση για να απολαύσετε το φιλέτο σας.
empty alt

Carne alla pizzaiola

Μία εύκολη ιταλική συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε αν έχετε μοσχαρίσιες μπριζόλες στο ψυγείο σας και ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο να τις μαγειρέψετε.
empty alt

Μπακαλιάρος με κρασί

Το αγαπημένο ψάρι σε μια ακόμη γευστική πρόταση.
Back To Top