Μέτρια   Μερίδες : 5   12.31-15.00  

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.

Υλικά:

1 μεγάλο χταπόδι (1 – 1,5 κιλό)

½ κιλό spaghetti

3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

450 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ολόκληρα μαζί με το χυμό τους

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 φύλλο δάφνης

1 ξυλάκι κανέλα

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε το χταπόδι και το πλένουμε πολύ καλά. Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά ώστε να μαλακώσει λίγο. Βγάζουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε ύστερα τα κομμάτια χταποδιού και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα ντοματάκια με το χυμό τους πολτοποιημένα, το σκόρδο, την κανέλα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και ζεστό νερό να καλύψουμε το φαγητό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά ώσπου να μαλακώσει το χταπόδι και να εξατμιστούν τα υγρά. Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε τη δάφνη και την κανέλα. Σε μία άλλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια για 3 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε από πάνω το χταπόδι με τη σάλτσα ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.

empty alt

Φακές με ρύζι

Το αγαπημένο μας φακόρυζο δεν είναι μόνο γευστικότατο αλλά και εξαιρετική πηγή σιδήρου και θρεπτικών συστατικών.
empty alt

Σαλάτα με λαχανικά και καλαμπόκι

Αναμείξτε σε ένα βαθύ πιάτο τα πιο φρέσκα υλικά από το μποστάνι.
empty alt

Μαγιονέζα vegan

Πανεύκολη μαγιονέζα για χορτοφάγους και όχι μόνο...
empty alt

Λουκάνικα με μανιτάρια

Μαγειρέψτε τόσο απλά τα λουκάνικα μαζί με τα μανιτάρια και όλοι θα θυμούνται το υπέροχο πιάτο σας!
empty alt

Bruschetta πασχαλινή

Μία παραδοσιακή ιταλική bruschetta για τις ημέρες του Πάσχα και όχι μόνο..
empty alt

Κρύα σαλάτα από pasta

Δροσερή και εύκολη σαλάτα με ζυμαρικά για τα καλοκαιρινά σας τραπέζια.
empty alt

Σπαγγέτι all’ Amatriciana

Τα μακαρόνια με την ακαταμάχητη γεύση απλών αλλά λαχταριστών υλικών.
empty alt

Γεμιστό καλαμάρι

Καλαμάρια γεμιστά, ένα πιάτο νόστιμο και μία ξεχωριστή πρόταση για να απολαύσετε τα θαλασσινά σας.
Back To Top