Μέτρια   Μερίδες : 2   18.31-21.00  

Γεύση μεθυστική και ξεχωριστή σε ένα ριζότο που τολμά να συνδυάσει τη σαμπάνια με το σολομό.

Υλικά:

300 γρ. ρύζι

130 γρ. βούτυρο (80 γρ. στην αρχή και 50 γρ. για το δέσιμο)

1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών

1 εσαλότ ψιλοκομμένο

½ λίτρο σαμπάνια

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

150 γρ. σολομό καπνιστό κομμένο σε λωρίδες

Αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το εσαλότ και τσιγαρίζουμε. Ύστερα ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το τοστάρουμε για 3 – 4 λεπτά. Σβήνουμε με τη μισή σαμπάνια (την υπόλοιπη την κρατάμε στο ψυγείο). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο, ρίχνουμε το σολομό. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω λίγη παγωμένη σαμπάνια.

Jean-Michel Jarre: Η «σπουδαγμένη» και σωστή dance μουσική.

empty alt

Σάλτσα αγιολί

Μία σάλτσα που συνοδεύει εξαιρετικά το ψάρι και τα λευκά κρέατα.
empty alt

Spaghetti με σολομό καπνιστό

Το ιδιαίτερο ζυμαρικό σε πλούσια γεύση απο σολoμο.
empty alt

Ριζότο με κολοκύθα και amaretto

Το μυστικό σε αυτό το ξεχωριστό πιάτο είναι ο συνδυασμός ανεπάντεχων υλικών.
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Γαλακτομπούρεκο

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.
empty alt

Χοιρινό με μανιτάρια

Απρόσμενοι συνδυασμοί υλικών δημιουργούν ένα εξωτικό πιάτο.
empty alt

Pancakes με τυρί

Πανεύκολα, νόστιμα και αφράτα pancakes.
empty alt

Σαλάτα με φράουλες και μοτσαρέλα

Το ανοιξιάτικο φρούτο με την φίνα γεύση της μοτσαρέλας ταιριάζουν υπέροχα.
Back To Top