Μέτρια   Μερίδες : 12   15.01-18.30  

Τα μίνι cheesecake αποτελούν ένα πολύ ωραίο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους στα παιδικά πάρτι.

Υλικά:

100 γρ. μπισκότα τύπου digestive

30 γρ. βούτυρο

400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια

100 γρ. ζάχαρη

Ζεστ από 1 λεμόνι

Λίγη βανίλια

2 αυγά

1 κ.γ. αλεύρι

40 γρ. γιαούρτι πλήρες

Μαρμελάδα από φράουλα ή φραγκοστάφυλο

12 χαρτάκια για μάφιν

Οδηγίες:

Για τη βάση

Κομματιάζουμε τα μπισκότα, τα περνάμε στο μίξερ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Μοιράζουμε το μείγμα στα 12 χαρτάκια, το πλακώνουμε πολύ καλά και βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 170 βαθμούς. Προσέχουμε να μη μαυρίσουν οι άκρες από τα χαρτάκια. Βγάζουμε από το φούρνο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.

Φτιάχνουμε τη γέμιση

Σε ένα μπολ δουλεύουμε πολύ καλά το Φιλαδέλφεια με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ζεστ λεμονιού και τη βανίλια. Σιγά σιγά βάζουμε τα 2 αυγά που έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου, στη συνέχεια το αλεύρι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ λίγο. Μοιράζουμε τη γέμιση στα φορμάκια. Από πάνω βάζουμε με ένα κουταλάκι λίγη μαρμελάδα. Βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.

empty alt

Ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Τι γυρεύει η φράουλα μέσα σε μια θάλασσα από ζελέ: την απόλαυση! 
empty alt

Ριζότο alla milanese (κίτρινο)

Αυτό το ριζότο έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας.
empty alt

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα από ελιές

Η μαγεία της μαγειρικής βρίσκεται στο «πάντρεμα» ετερόκλιτων υλικών. 
empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Λαζάνια με μορταδέλα

Βάλτε τα λαζάνια στη κατσαρόλα και αφήστε τα να κάνουν τη μαγεία. 
empty alt

Pancakes με φρούτα του δάσους

Λαχταριστά pancakes για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Σαλάτα με όσπρια, μελιτζάνα και μπέικον

Τα όσπρια σε μια εναλλακτική εκδοχή γίνονται πιο ελκυστικά.
empty alt

Σοκολατένια μους

Εύκολη και γρήγορη σπιτική μους σοκολάτας για ένα τέλειο επιδόρπιο.

Back To Top