Μέτρια   Μερίδες : 2   18.31-21.00  

Σελινόριζα με κρέμα γάλακτος και μοσχοκάρυδο στο μίξερ.

Υλικά:

250 γραμμ. σελινόριζα, κομμένη σε κύβους

100 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βράστε σε αλατισμένο νερό τη σελινόριζα για 25΄-35΄, μέχρι να μαλακώσει αρκετά, σουρώστε τη και πολτοποιήστε τη στο μίξερ.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, μέχρι να γίνει σφιχτή σαν γιαούρτι. Ενώστε ανακατεύοντας απαλά με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω τον πολτό της σελινόριζας με την κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας και δοκιμάζοντας σταδιακά, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι (προαιρετικά). Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο περίπου 2 ώρες.

Σερβίρετε τη μους σε μπολ, σαν ντιπ, με διάφορα πικάντικα τσιπς, π.χ., αποξηραμένων λαχανικών, ή πικάντικα κριτσίνια.

empty alt

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.
empty alt

Φιογκάκια με ανθότυρο, μελιτζάνα και κολοκύθια

Δέστε τον πιο τέλειο φιόγκο της κουζίνας μαζί με κολοκυθάκια και μελιτζάνα.
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Το δικό μας croque-monsieur

Η κλασική συνταγή πρωινού πειραγμένη και προσαρμοσμένη στα γούστα μας.
empty alt

Pancakes με φρούτα του δάσους

Λαχταριστά pancakes για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Σαρδέλα σαν σαβόρο

Μια διαφορετική συνταγή για τις σαρδέλες που μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Σαλάτα με ψητά λαχανικά και παρμεζάνα

Ενα εντυπωσιακό πιάτο που μπορεί να σταθεί και ως σαλάτα και ως ορεκτικό.
Back To Top