Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Συνδυασμός ψαριού και λαχανικών δημιουργούν μια απρόσμενη γευστική έκπληξη.

Υλικά 

<strong> </strong>½ κιλό orecchiette (παραδοσιακό ζυμαρικό)

350 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών καθαρισμένα

60 γρ. φρυγανιά τριμμένη

8 φιλέτα αντσούγια σε ελαιόλαδο κομμένα σε μικρά κομμάτια

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε ύστερα από τη φωτιά και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα λαχανάκια και βράζουμε για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε καλά και κρατάμε το νερό για να βράσουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα κόβουμε τα λαχανάκια σε φέτες και σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα λαχανάκια μαζί με το σκόρδο, τις αντσούγιες και λίγο πιπέρι. Στραγγίζουμε ύστερα τα ζυμαρικά, τα ζεματίζουμε με τα λαχανάκια για 2 λεπτά και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.

empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Μους τυριού με ψητό κυδώνι

Μια... αγκαλιά υλικά ενώνονται για μια πανδαισία γεύσεων.
empty alt

Μελιτζάνα με φιλέτο χοιρινού με μυρωδικά

Το κλασικό χοιρινό αποκτά μια νέα διάσταση όταν συνδυαστεί με μελιτζάνα και μυρωδικά.
empty alt

Bonet

Αυτό το γλυκό γίνεται εύκολα και ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό "οπαδό" του είδους.
empty alt

Σπαγγέτι με αυγοτάραχο

Αυτά τα μακαρόνια γίνονται γιορτινά με το εκλεκτό και πολύτιμο αυγοτάραχο.
empty alt

Ψαρονέφρι με θυμάρι

Με ελάχιστα υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας δημιουργείτε ένα υπέροχο πιάτο.
empty alt

Πάστα Φλώρα για ερωτευμένους

Πάστα Φλώρα, ένα γλυκό για όλες τις ώρες...
empty alt

Μπουγάτσα

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική μπουγάτσα με λαχταριστή κρέμα. 
Back To Top