Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Συνδυασμός ψαριού και λαχανικών δημιουργούν μια απρόσμενη γευστική έκπληξη.

Υλικά 

<strong> </strong>½ κιλό orecchiette (παραδοσιακό ζυμαρικό)

350 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών καθαρισμένα

60 γρ. φρυγανιά τριμμένη

8 φιλέτα αντσούγια σε ελαιόλαδο κομμένα σε μικρά κομμάτια

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε ύστερα από τη φωτιά και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα λαχανάκια και βράζουμε για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε καλά και κρατάμε το νερό για να βράσουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα κόβουμε τα λαχανάκια σε φέτες και σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα λαχανάκια μαζί με το σκόρδο, τις αντσούγιες και λίγο πιπέρι. Στραγγίζουμε ύστερα τα ζυμαρικά, τα ζεματίζουμε με τα λαχανάκια για 2 λεπτά και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.

empty alt

Σαρλότ με φράουλες

Μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη αλλά είναι σίγουρα εντυπωσιακή και στην εμφάνιση και στη γεύση.
empty alt

Μπουκίτσες από ρεβίθια και κουκουνάρι

Το θρεπτικό ρεβύθι συναντά τα κουκουνάρια, το κεφαλοτύρι και το αυγό.
empty alt

Spaghetti με αντζούγια, ελιές και ντοματίνια κονφί

Μία μακαρονάδα που θα σας εκπλήξει με τη γεύση και τη νοστιμιά της.
empty alt

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Strudel με κεράσια

Αρωματικό στρούντελ κεράσι που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
empty alt

Κρέπες light

Κρέπες γι'αυτούς που προσέχουν!
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
Back To Top