Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Συνδυασμός ψαριού και λαχανικών δημιουργούν μια απρόσμενη γευστική έκπληξη.

Υλικά 

<strong> </strong>½ κιλό orecchiette (παραδοσιακό ζυμαρικό)

350 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών καθαρισμένα

60 γρ. φρυγανιά τριμμένη

8 φιλέτα αντσούγια σε ελαιόλαδο κομμένα σε μικρά κομμάτια

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε ύστερα από τη φωτιά και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα λαχανάκια και βράζουμε για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε καλά και κρατάμε το νερό για να βράσουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα κόβουμε τα λαχανάκια σε φέτες και σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα λαχανάκια μαζί με το σκόρδο, τις αντσούγιες και λίγο πιπέρι. Στραγγίζουμε ύστερα τα ζυμαρικά, τα ζεματίζουμε με τα λαχανάκια για 2 λεπτά και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.

empty alt

Σουφλέ με σολομό

Για ένα γρήγορο γεύμα φτιάξτε αυτό το υπέροχο και διαφορετικό σουφλέ με σολομό.
empty alt

Τιραμισού κλασικό

Από τα πιο δημοφιλή ιταλικά γλυκά που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο.
empty alt

Ανάμεικτη σαλάτα

Μία ιδιαίτερα θρεπτική σαλάτα.
empty alt

Τούρτα με σοκολάτα και πορτοκάλι

Κακαό και πορτοκάλι ένας δυνατός συνδυασμός.
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και καλαμάρια

Και θαλασσινά και ζυμαρικά σε ένα!
empty alt

Γκρατέν με λαχανικά

Θρεπτικά λαχανικά, μπρόκολο, σέλινο, φινόκιο, καρότα συνδυάζονται αρμονικά.
empty alt

Αλμυροί λουκουμάδες

Λαχταριστοί αλμυροί λουκουμάδες με ελιές και λιαστή ντομάτα.
empty alt

Βοδινό κρέας κατσαρόλας με φασόλια και μπύρα

Τη μπύρα μη την πιείτε, βάλτε τη στο φαγητό για μια γεύση έκπληξη! 
Back To Top