Μέτρια   Μερίδες : 4   10.01-12.30  

Λαχταριστά pancakes για όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά:

  • 150 γρ. ρυζάλευρο
  • 70 γρ. κορν φλάουρ
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 400 γρ. γάλα πλήρες
  • 2 κ.γ. μπέκιν πάουντερ gluten free
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Για τη γαρνιτούρα

  • 200 γρ. φρούτα του δάσους
  • 80 γρ. τυρί mascarpone
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. maple syrop
  • 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το ρυζάλευρο μαζί με το κορν φλάουρ και το μπέκιν πάουντερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά μαζί με το γάλα και το βούτυρο που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Δεν χτυπάμε παρά μόνο ανακατεύουμε για να μην πάρει αέρα το μείγμα μας. Ανακατεύουμε στη συνέχεια τα δύο μείγματα μαζί μέχρι να γίνει μία ωραία κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Σε ένα μπολ χτυπάμε το mascarpone με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπημένη και κάνουμε τα pancakes. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα ψήνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα (γίνονται περίπου 12 pancakes). Απλώνουμε το μείγμα με την κρέμα στα pancakes και κάνουμε πύργο με το ένα πάνω στο άλλο (περίπου 3 στρώσεις). Γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους και λίγο maple syrop.

empty alt

Pasta με pesto vegan

Ένα εύκολο και γρήγορο pesto για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.
empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
empty alt

Τσιπούρα σε κρούστα από αλάτι

Τσιπούρα ψημένη μέσα στο αλάτι, απλό αλλά κυρίως εντυπωσιακό!
empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Τράιφλ με μπράουνις

Ένα επιδόρπιο πανεύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Mug cake αλμυρό με γεύση πίτσας

Γίνεται κέικ μέσα σε φλιντζάνια; Φυσικά ιδού η ευκαιρία.
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
Back To Top