Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.

Υλικά:

4 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο (χωριάτικο)

1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι

2 μεγάλες ντομάτες ώριμες

1 αγγούρι

15 φύλλα βασιλικό (σπασμένα στο χέρι)

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Ξύδι

Οδηγίες:

Παίρνουμε το ψωμί και το μουσκεύουμε μέσα σε νερό και ξύδι για 5 λεπτά. Το βγάζουμε και το στύβουμε. Κόβουμε το κρεμμύδι ροδέλες και το αφήνουμε μισή ώρα μέσα σε νερό με ξύδι και ύστερα το σουρώνουμε. Κόβουμε το αγγούρι σε τετραγωνάκια. Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει, κάνουμε ένα μικρό σταυρό στο κάτω μέρος από τις ντομάτες και τις βουτάμε μέσα για 10 δευτερόλεπτα. Τις βγάζουμε και τις βουτάμε σε παγωμένο νερό ώστε να σταματήσει ο βρασμός. Ύστερα βγάζουμε τη φλοίδα και τους σπόρους και τις κόβουμε καρέ. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, τη ντομάτα καρέ, το αγγούρι, αλάτι και ελαιόλαδο όσο πιει. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.

empty alt

Ψάρι γλώσσα με διάφορα λαχανικά

Τα λαχανικά συνάντησαν τη θάλάσσα ή η θάλασσα τα λαχανικά;
empty alt

Χταπόδι με μέλι και κρόκο κοζάνης

Μια διαφορετική πρόταση του χταποδιού για ένα ξεχωριστό ορεκτικό που μπορεί να μετατραπεί σε κυρίως αν συνοδευτεί με ζυμαρικά.
empty alt

Ρύζι jasmin με ψάρι γκρατινέ και σπαράγγια

Ένας απλά υπέροχος συνδυασμός με ψάρι, ρύζι και αρωματικά βότανα. 
empty alt

Spaghetti paglia e fieno

Γεύση από θάλασσα που μεταμορφώνει τα ζυμαρικά.
empty alt

Μαγιονέζα vegan

Πανεύκολη μαγιονέζα για χορτοφάγους και όχι μόνο...
empty alt

Γαρίδες καυτερές

Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
empty alt

Πουτίγκα με γάλα αμυγδάλου και passion fruits

Φρούτα του πάθους σε μια πουτίγκα με πολύ...πάθος και αληθινή γεύση.
empty alt

Μιλφέιγ με κάστανα και μανιτάρια

Μανιτάρια και κάστανα μαζί με πυκνή μπεσαμέλ σε ένα τρομερό γευστικό συνδυασμό. 
Back To Top