Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο για τους λάτρεις της μακαρονάδας.

Υλικά:

300 γρ. αρνί σπάλα κιμά

350 γρ. παπαρδέλες

1 σκελίδα σκόρδο

300 γρ. σπαράγγια βρασμένα

80 γρ. μετσοβόνε τριμμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

2 κ.σ. λαχανικά ψιλοκομμένα (καρότο, κρεμμύδι, σέλινο)

1 κλωναράκι μέντα

2 κλωναράκια ρίγανη

1 μικρό ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

200 γρ. ζωμό λαχανικών

60 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο

Αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το αρνί. Προσθέτουμε ύστερα τα λαχανικά, αφήνουμε να τσιγαριστούν και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε μέσα το ζωμό λαχανικών ζεστό και αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα σπαράγγια και κρατάμε τις μύτες. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μέσα στο ραγού. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει. Περνάμε στο μίξερ τα φιστίκια μαζί με το σκόρδο, λίγο αλάτι, το βασιλικό και τη μέντα. Προσθέτουμε μέσα 1-2 κουταλάκια ελαιόλαδο και λίγο ζωμό λαχανικών ώστε να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή. Βράζουμε τις παπαρδέλες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στο ραγού να σοταριστούν όλα μαζί. Ρίχνουμε μέσα και την κρέμα, τα σοτάρουμε ξανά και γαρνίρουμε με τις μύτες από τα σπαράγγια και το τριμμένο μετσοβόνε.

empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Ριζότο alla parmezana

Αυτή η συνταγή είναι η βάση για όλα τα ριζότο.
empty alt

Spaghetti με χταπόδι στο φούρνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.
empty alt

Μαγιονέζα από αβοκάντο

Πολύ νόστιμη μαγιονέζα. Απολαύστε την χωρίς τύψεις!
empty alt

Spaghetti με καπνιστό ψάρι

Τρία διαφορετικά καπνιστά ψάρια για ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Ριζότο με φράουλες και γαρίδες

Η γεύση της άνοιξης σε ένα ριζότο γεμάτο χρώμα και άρωμα.
empty alt

Παστίτσιο με κοτόπουλο

Ελαφρύ και αλλιώτικο παστίτσιο με κοτόπουλο.
empty alt

Carpaccio από μοσχάρι με αντίδι και κατίκι Δομοκού

Σοτάρουμε το κρεμμύδι... η αρχή για μια θεσπέσια συνταγή.
Back To Top