Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο για τους λάτρεις της μακαρονάδας.

Υλικά:

300 γρ. αρνί σπάλα κιμά

350 γρ. παπαρδέλες

1 σκελίδα σκόρδο

300 γρ. σπαράγγια βρασμένα

80 γρ. μετσοβόνε τριμμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

2 κ.σ. λαχανικά ψιλοκομμένα (καρότο, κρεμμύδι, σέλινο)

1 κλωναράκι μέντα

2 κλωναράκια ρίγανη

1 μικρό ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

200 γρ. ζωμό λαχανικών

60 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο

Αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το αρνί. Προσθέτουμε ύστερα τα λαχανικά, αφήνουμε να τσιγαριστούν και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε μέσα το ζωμό λαχανικών ζεστό και αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα σπαράγγια και κρατάμε τις μύτες. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μέσα στο ραγού. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει. Περνάμε στο μίξερ τα φιστίκια μαζί με το σκόρδο, λίγο αλάτι, το βασιλικό και τη μέντα. Προσθέτουμε μέσα 1-2 κουταλάκια ελαιόλαδο και λίγο ζωμό λαχανικών ώστε να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή. Βράζουμε τις παπαρδέλες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στο ραγού να σοταριστούν όλα μαζί. Ρίχνουμε μέσα και την κρέμα, τα σοτάρουμε ξανά και γαρνίρουμε με τις μύτες από τα σπαράγγια και το τριμμένο μετσοβόνε.

empty alt

Σουβλάκια από σεϊτάν

Είστε vegan; Τα σουβλάκια από σεϊτάν θα γίνουν το αγαπημένο σας ορεκτικό!
empty alt

Σαλάτα με ρεβύθια, σπανάκι και σουσάμι (ζεστή)

Σερβίρεται ζεστή και πάντα τρώγεται με όρςξη.
empty alt

Σαλάτα με καλαμπόκι

Σαλάτα με πλούσια θαλασσινή γεύση και δροσερά λαχανικά.
empty alt

Μους με mascarpone καφέ και κακάο

Λαχταριστή και φρέσκια μους με mascarpone, καφέ και τρίμματα από κακάο.
empty alt

Μαρμελάδα μανταρίνι

Ασυνήθιστη και με υπέροχο άρωμα μανταρινιού. 
empty alt

Κρέμα από φρούτα με μέλι

Τονωτικό και συγχρόνως ερωτικά θρεπτικό!
empty alt

Πίτα με φακές και μανιτάρια porcini

Πρωτότυπη συνταγή που θα σας δώσει ενέργεια αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά!
empty alt

Chicken pie

Κλείστε το νοστιμότατο κοτόπουλο μέσα σε δυο φύλλα κουρού.
Back To Top