Μέτρια   Μερίδες : 2   15.01-18.30  

Αυτή η συνταγή είναι η βάση για όλα τα ριζότο.

Υλικά:

300 γρ. ρύζι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 λίτρο ζωμό μοσχάρι

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

150 γρ. βούτυρο (100γρ. στην αρχή και 50 γρ. για το δέσιμο)

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το ρύζι και τοστάρουμε για 5 – 8 λεπτά ώσπου να δέσει καλά με το βούτυρο και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά 1- 2 λεπτά να εξατμιστεί. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό, τον αφήνουμε να βράσει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε στο ρυζι κουτάλα κουτάλα, πάντα σε δυνατή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε, δένοντας με το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε.

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μυρωδικά.

Πριν το δέσιμο με το βούτυρο και την παρμεζάνα, ρίχνουμε ένα μείγμα από μυρωδικά ψιλοκομμένα:

50 γρ. βασιλικό

20 γρ. μέντα

20 γρ. μαντζουράνα

50 γρ. μαϊντανό

 

empty alt

Φιλέτο σε κρούστα

Αλλιώτικη πρόταση για να απολαύσετε το φιλέτο σας.
empty alt

Φακές με ντομάτα και μπούκοβο

Αυτές οι φακές μπορούν να γίνουν οι αγαπημένες σας.
empty alt

Κανόλι με κρέμα σοκολάτας και φουντουκιών

Ένα επιδόρπιο με καταγωγή από τη Σικελία, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλη γέμιση της αρεσκείας μας. 
empty alt

Βακαλάος από την Ιταλία

Βακαλάος με ιταλικό αέρα και φυσικά φίνα γεύση.
empty alt

Crumble Brownie

Απολαυστικά brownies που θα θέλετε να τα φτιάχνετε συνέχεια
empty alt

Τιμπάλ μελιτζάνας

Εντυπωσιακό τόσο από την εμφάνιση όσο και από τη γεύση.
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Γεμιστο μοσχαράκι με λάχανο και μανιτάρια

Μια πανδαισία γεύσεων, υλικών και αρωμάτων σε ένα πιάτο.

Back To Top