Μέτρια   Μερίδες : 2   15.01-18.30  

Αυτή η συνταγή είναι η βάση για όλα τα ριζότο.

Υλικά:

300 γρ. ρύζι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 λίτρο ζωμό μοσχάρι

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

150 γρ. βούτυρο (100γρ. στην αρχή και 50 γρ. για το δέσιμο)

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το ρύζι και τοστάρουμε για 5 – 8 λεπτά ώσπου να δέσει καλά με το βούτυρο και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά 1- 2 λεπτά να εξατμιστεί. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό, τον αφήνουμε να βράσει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε στο ρυζι κουτάλα κουτάλα, πάντα σε δυνατή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε, δένοντας με το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε.

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μυρωδικά.

Πριν το δέσιμο με το βούτυρο και την παρμεζάνα, ρίχνουμε ένα μείγμα από μυρωδικά ψιλοκομμένα:

50 γρ. βασιλικό

20 γρ. μέντα

20 γρ. μαντζουράνα

50 γρ. μαϊντανό

 

empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Spaghetti με χταπόδι στο φούρνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.
empty alt

Βελουτέ από μπρόκολο

Το μπρόκολο σούπα για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.
empty alt

Rigatoni με χταπόδι

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.
empty alt

Ανάμεικτη σαλάτα

Μία ιδιαίτερα θρεπτική σαλάτα.
empty alt

Βάση από πίτσα χωρίς γλουτένη

Πανεύκολη ζύμη πίτσας.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια

Οι φανατικοί μακαρομάδες έχουν έναν ακόμη λόγο να απολαύσουν το πιάτο τους.
empty alt

Γαρίδες σαγανάκι

Το θαλασσινό αυτό δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσει.
Back To Top