Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Πάστα Φλώρα, ένα γλυκό για όλες τις ώρες...

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκους
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
  • Ζεστ από 1 λεμόνι

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 100 γρ. μαρμελάδα από πιπεριές καυτερές
  • 100 γρ. φλέικς αμυγδάλου
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τους κρόκους, ολόκληρο το αυγό, το ζεστ λεμονιού και δουλεύουμε καλά. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέκιν πάουντερ. Αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Ύστερα την μοιράζουμε στη μέση. Απλώνουμε τη μισή στο ταψί και στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα πορτοκάλι, από πάνω συνεχίζουμε με τη μαρμελάδα από πεπεροντσίνο και από πάνω τα φλέικς αμυγδάλου. Με την άλλη μισή ζύμη φτιάχνουμε λωρίδες και τις απλώνουμε από πάνω φτιάχνοντας ένα δίχτυ. Βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

empty alt

Αλμυροί λουκουμάδες

Λαχταριστοί αλμυροί λουκουμάδες με ελιές και λιαστή ντομάτα.
empty alt

Θρίαμβος της θάλασσας

Φρούτα της θάλασσας σε απόλυτη αρμονία, με τα πάντα αγαπημένα μακαρόνια.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Κέικ με μανταρίνια

Αρωματικό κέικ, τέλειο για το πρωινό σας.
empty alt

Spaghetti με χταπόδι στο φούρνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.
empty alt

Πέννες με καρύδια

Πασπαλίστε τις πέννες με παρμεζάνα και αφήστε τα υπόλοιπα να εξελιχθούν μόνα τους. 
empty alt

Τσιπούρα al cartoccio

Ιταλική πινελιά για μια διαφορετική αλλα συναρπαστική γευστική εκδοχή της διάσημου ψαριού.
empty alt

Ρέβες με σπανάκι και ντομάτες

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.
Back To Top