Δύσκολη   Μερίδες : 10   10.01-12.30  

Ελαφρύ και αλλιώτικο παστίτσιο με κοτόπουλο.

Υλικά

½ κιλό Πέννες

4 μπούτια κοτόπουλο ξεκοκαλισμένα και κομμένα σε κομμάτια

3 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Λίγα μανιτάρια φρέσκα

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

1 λίτρο γάλα

250 γρ. αλεύρι

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

1 αυγό

150 γρ. βιτάμ

Μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

Φρυγανιά τριμμένη

 

Οδηγίες

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε, αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ρίχνουμε ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για 30 περίπου λεπτά. Ενδιάμεσα προσθέτουμε και τις πιπεριές να πάρει όλη η γέμιση γεύση και μόλις στεγνώσει και μείνει με λίγα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βιτάμ να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς να ενσωματωθούν τα δύο υλικά και ρίχνουμε μέσα το γάλα ζεστό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε μέσα το τυρί τριμμένο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε και το αυγό. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί και έχουμε έτοιμη τη μπεσαμέλ. Ωστόσο έχουμε βράσει τις πέννες al dente και τις έχουμε σουρώσει. Παίρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε, αδειάζουμε μέσα τις πέννες, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο και αδειάζουμε τη γέμιση με το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού και τελειώνουμε απλώνοντας επάνω τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

empty alt

Λαβράκια με άγρια μανιτάρια

Αν ψάχνετε να βγάλετε λαβράκι, αυτή η συνταγή είναι για εσάς! 
empty alt

Σάλτσα Νάπολι

Η σάλτσα Νάπολη γίνεται γρήγορα, είναι απλή και μπορεί να συνοδεύσει το ζυμαρικό που σας αρέσει.
empty alt

Γεμιστό καλαμάρι

Καλαμάρια γεμιστά, ένα πιάτο νόστιμο και μία ξεχωριστή πρόταση για να απολαύσετε τα θαλασσινά σας.
empty alt

Κουνέλι με μπύρα

Το κουνέλι μεθάει με μπύρα, θυμάρι και βασιλικό. 
empty alt

Πέρκα φιλέτο στο φούρνο με πατάτες

Η πέρκα βρήκε το νόημά της δίπλα σε πατάτες, ελίες και την κάπαρη.
empty alt

Salsa Royal

Μία βάση από salsa royal που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να γκρατινάρετε τα φαγητά και τα γλυκά σας.
empty alt

Μπακαλιάρος με κρασί

Το αγαπημένο ψάρι σε μια ακόμη γευστική πρόταση.
empty alt

Ριζότο με μελάνι από σουπιά

Το ριζότο που θα "γράψει" την δική του ιστορία στον ουρανίσκο σας.
Back To Top