Εύκολη   Μερίδες : 2   12.31-15.00  

Εύκολο, καθημερινό πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά:

4 πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες

50 ml γάλα πλήρες φρέσκο

150 γρ. τυρί ένταμ χοντροκομμένο

50 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

2 αυγά

50 ml γάλα εβαπορέ

Λίγο βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μικρό πυρέξ βάζουμε το γάλα και στρώνουμε μία σειρά από τις μισές πατάτες. Ρίχνουμε από πάνω το ένταμ ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας και από πάνω βάζουμε άλλη μία στρώση με τις υπόλοιπες πατάτες. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και από πάνω περιχύνουμε με τα 2 αυγά που τα έχουμε χτυπήσει μέσα στο γάλα εβαπορέ. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο βούτυρο λιωμένο από πάνω. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

empty alt

Ροζ κους κους με μπρόκολο

Πανεύκολη συνταγή με κους κους που γίνεται ροζ!
empty alt

Spaghetti με αβοκάντο και γαρίδες

Το αβοκάντο δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το ζυμαρικό που συνδυάζεται με γαρίδες.
empty alt

Λαζάνια με μανιτάρια

Βάλτε τα μανιτάρια ανάμεσα σε λαζάνια και εντυπωσιάστε. 
empty alt

Νιόκι πατάτας με πορτοκάλι

Παραδοσιακό πιάτο της ιταλικής κουζίνας το οποίο μπορούμε να βρούμε σε διάφορες παραλλαγές. 
empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Castellane με λουκάνικα

Το λουκάνικο σε συνδυασμό με τα μανιτάρια δημιουργούν μια διαφορετική γεύση.
empty alt

Ερωτικές μπουκιές

Όταν το μέλι, το ανθόνερο και η καρυδόψυχα τυναντούν το σουσάμι.
empty alt

Orecchiette με αντσούγιες και λαχανάκια Βρυξελλών

Συνδυασμός ψαριού και λαχανικών δημιουργούν μια απρόσμενη γευστική έκπληξη.
Back To Top