Εύκολη   Μερίδες : 2   12.31-15.00  

Εύκολο, καθημερινό πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά:

4 πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες

50 ml γάλα πλήρες φρέσκο

150 γρ. τυρί ένταμ χοντροκομμένο

50 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

2 αυγά

50 ml γάλα εβαπορέ

Λίγο βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μικρό πυρέξ βάζουμε το γάλα και στρώνουμε μία σειρά από τις μισές πατάτες. Ρίχνουμε από πάνω το ένταμ ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας και από πάνω βάζουμε άλλη μία στρώση με τις υπόλοιπες πατάτες. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και από πάνω περιχύνουμε με τα 2 αυγά που τα έχουμε χτυπήσει μέσα στο γάλα εβαπορέ. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο βούτυρο λιωμένο από πάνω. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Κεφτεδάκια από χοιρινό και μήλο

Ένας τολμηρός συνδυασμός που σας βγάζει γευστικά κερδισμένους.
empty alt

Σαλάτα από σολομό

Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα.
empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Ψωμάκια με κουρκουμά και δεντρολίβανο

Ψωμάκια με πρωτότυπα υλικά και ακόμα πιο πρωτότυπη γεύση.
empty alt

Τοστ vegan

Ένα τοστ που μπορεί να σας συνοδεύσει όλες τις ώρες. εξαιρετική επιλογή για περίοδο νηστείας.
empty alt

Salsa Royal

Μία βάση από salsa royal που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να γκρατινάρετε τα φαγητά και τα γλυκά σας.
Back To Top