Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Φίνα γεύση στην σαλάτα με τα μύδια και την σπιρτάδα της σκορδαλιάς.

Υλικά:

40 μύδια

4 κ.σ. ανάμεικτα μυρωδικά (μαϊντανό, βασιλικό, δεντρολίβανο, μαντζουράνα και θυμάρι)

2 κ.σ. άσπρο ψωμί θρυμματισμένο εκείνη τη στιγμή

½ ποτήρι λευκό κρασί

1 ματσάκι ανάμεικτη σαλάτα

4 πατάτες

4 σκελίδες σκόρδο

Χυμό από ½ λεμόνι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Τοποθετούμε τα μύδια σε ένα τηγάνι μαζί με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους. Κόβουμε σε καθένα από τα μύδια το ένα από τα δύο κελύφη και τα πετάμε. Τοποθετούμε τα κελύφη που έμεινα σε ένα ταψί. Φιλτράρουμε το υγρό βρασίματος και το ξαναβάζουμε να βράσει μέχρι να φτάσει στο μισό. Ενώνουμε το υγρό που έμεινε μετά τη μείωση με τα αρωματικά βότανα και το ψωμί. Μοιράζουμε την κομπόστα επάνω στα μύδια, τα οποία τοποθετούμε στα άδεια κελύφη στο ταψί και γκρατινάρουμε στο φούρνο. Παίρνουμε δύο πατάτες, τις κόβουμε σε ψιλές φέτες και τις τηγανίζουμε. Ετοιμάζουμε την κρέμα σκορδαλιάς. Βράζουμε τις δύο πατάτες που έμειναν και μετά τις χτυπάμε στο μίξερ με το σκόρδο, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Τέλος αλατίζουμε. Τοποθετούμε στο πιάτο τα μύδια, τις φέτες τηγανιτής πατάτας με τη σκορδαλιά και μερικά φύλλα σαλάτας. Τα αρωματίζουμε όλα με λίγο ελαιόλαδο.

empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Spaghetti με χταπόδι στο φούρνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.
empty alt

Βελουτέ από μπρόκολο

Το μπρόκολο σούπα για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.
empty alt

Rigatoni με χταπόδι

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.
empty alt

Ανάμεικτη σαλάτα

Μία ιδιαίτερα θρεπτική σαλάτα.
empty alt

Βάση από πίτσα χωρίς γλουτένη

Πανεύκολη ζύμη πίτσας.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια

Οι φανατικοί μακαρομάδες έχουν έναν ακόμη λόγο να απολαύσουν το πιάτο τους.
empty alt

Γαρίδες σαγανάκι

Το θαλασσινό αυτό δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσει.
Back To Top