Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Φίνα γεύση στην σαλάτα με τα μύδια και την σπιρτάδα της σκορδαλιάς.

Υλικά:

40 μύδια

4 κ.σ. ανάμεικτα μυρωδικά (μαϊντανό, βασιλικό, δεντρολίβανο, μαντζουράνα και θυμάρι)

2 κ.σ. άσπρο ψωμί θρυμματισμένο εκείνη τη στιγμή

½ ποτήρι λευκό κρασί

1 ματσάκι ανάμεικτη σαλάτα

4 πατάτες

4 σκελίδες σκόρδο

Χυμό από ½ λεμόνι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Τοποθετούμε τα μύδια σε ένα τηγάνι μαζί με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους. Κόβουμε σε καθένα από τα μύδια το ένα από τα δύο κελύφη και τα πετάμε. Τοποθετούμε τα κελύφη που έμεινα σε ένα ταψί. Φιλτράρουμε το υγρό βρασίματος και το ξαναβάζουμε να βράσει μέχρι να φτάσει στο μισό. Ενώνουμε το υγρό που έμεινε μετά τη μείωση με τα αρωματικά βότανα και το ψωμί. Μοιράζουμε την κομπόστα επάνω στα μύδια, τα οποία τοποθετούμε στα άδεια κελύφη στο ταψί και γκρατινάρουμε στο φούρνο. Παίρνουμε δύο πατάτες, τις κόβουμε σε ψιλές φέτες και τις τηγανίζουμε. Ετοιμάζουμε την κρέμα σκορδαλιάς. Βράζουμε τις δύο πατάτες που έμειναν και μετά τις χτυπάμε στο μίξερ με το σκόρδο, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Τέλος αλατίζουμε. Τοποθετούμε στο πιάτο τα μύδια, τις φέτες τηγανιτής πατάτας με τη σκορδαλιά και μερικά φύλλα σαλάτας. Τα αρωματίζουμε όλα με λίγο ελαιόλαδο.

empty alt

Ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Τι γυρεύει η φράουλα μέσα σε μια θάλασσα από ζελέ: την απόλαυση! 
empty alt

Ριζότο alla milanese (κίτρινο)

Αυτό το ριζότο έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας.
empty alt

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα από ελιές

Η μαγεία της μαγειρικής βρίσκεται στο «πάντρεμα» ετερόκλιτων υλικών. 
empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Λαζάνια με μορταδέλα

Βάλτε τα λαζάνια στη κατσαρόλα και αφήστε τα να κάνουν τη μαγεία. 
empty alt

Pancakes με φρούτα του δάσους

Λαχταριστά pancakes για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Σαλάτα με όσπρια, μελιτζάνα και μπέικον

Τα όσπρια σε μια εναλλακτική εκδοχή γίνονται πιο ελκυστικά.
empty alt

Σοκολατένια μους

Εύκολη και γρήγορη σπιτική μους σοκολάτας για ένα τέλειο επιδόρπιο.

Back To Top