Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Φίνα γεύση στην σαλάτα με τα μύδια και την σπιρτάδα της σκορδαλιάς.

Υλικά:

40 μύδια

4 κ.σ. ανάμεικτα μυρωδικά (μαϊντανό, βασιλικό, δεντρολίβανο, μαντζουράνα και θυμάρι)

2 κ.σ. άσπρο ψωμί θρυμματισμένο εκείνη τη στιγμή

½ ποτήρι λευκό κρασί

1 ματσάκι ανάμεικτη σαλάτα

4 πατάτες

4 σκελίδες σκόρδο

Χυμό από ½ λεμόνι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Τοποθετούμε τα μύδια σε ένα τηγάνι μαζί με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους. Κόβουμε σε καθένα από τα μύδια το ένα από τα δύο κελύφη και τα πετάμε. Τοποθετούμε τα κελύφη που έμεινα σε ένα ταψί. Φιλτράρουμε το υγρό βρασίματος και το ξαναβάζουμε να βράσει μέχρι να φτάσει στο μισό. Ενώνουμε το υγρό που έμεινε μετά τη μείωση με τα αρωματικά βότανα και το ψωμί. Μοιράζουμε την κομπόστα επάνω στα μύδια, τα οποία τοποθετούμε στα άδεια κελύφη στο ταψί και γκρατινάρουμε στο φούρνο. Παίρνουμε δύο πατάτες, τις κόβουμε σε ψιλές φέτες και τις τηγανίζουμε. Ετοιμάζουμε την κρέμα σκορδαλιάς. Βράζουμε τις δύο πατάτες που έμειναν και μετά τις χτυπάμε στο μίξερ με το σκόρδο, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Τέλος αλατίζουμε. Τοποθετούμε στο πιάτο τα μύδια, τις φέτες τηγανιτής πατάτας με τη σκορδαλιά και μερικά φύλλα σαλάτας. Τα αρωματίζουμε όλα με λίγο ελαιόλαδο.

empty alt

Τούρτα από μήλα με crumble από αμύγδαλο

Μπορεί κανείς να την ονομάσει και μηλόπιτα, ξεχωριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
empty alt

Fettuccine Alfredo

Το όνομά της το χρωστάει στο διάσημο Ιταλό μάγειρα Alfredo di Lello που δημιούργησε την γνωστή σάλτα το 1920.
empty alt

Βινεγκρέτ ντομάτας

Μια συνταγή που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Μπακαλιάρος ψητός

Ένας άξιος εκπρόσωπος της θάλασσας στο πιάτο σας με τα... κρεμμυδάκια. 
empty alt

Σαρδέλα σαν σαβόρο

Μια διαφορετική συνταγή για τις σαρδέλες που μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα και καλαμάρια

Μια διαφορετική μακαρονάδα με την συνδρομή των καλαμαριών
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Ψωμάκια με κουρκουμά και δεντρολίβανο

Ψωμάκια με πρωτότυπα υλικά και ακόμα πιο πρωτότυπη γεύση.
Back To Top