Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.

Υλικά:

400 γρ. Rigatoni

1 χταπόδι (1 – 1 ½ κιλό) καθαρισμένο και ζεματισμένο για 5 λεπτά σε βραστό νερό και κομμένο σε μικρά κομμάτια

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνη

1 ποτήρι λευκό κρασί

100 γρ. ελαιόλαδο

1 πεπεροντσίνο κομμένο στη μέση

50 γρ. τοματοπολτό

Αλάτι

Πιπέρι

Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το χταπόδι και το τσιγαρίζουμε. Αφήνουμε να πιει τα υγρά του για περίπου 10 – 15 λεπτά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη, τον τοματοπολτό και το πεπεροντσίνο. Τσιγαρίζουμε για 10 – 15 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί για 10 λεπτά και το σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μία και παραπάνω ώρα. Σε μία κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τo rigatoni, τo σουρώνουμε και τo ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το χταπόδι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

empty alt

Κρέπες light

Κρέπες γι'αυτούς που προσέχουν!
empty alt

Παστίτσιο με κοτόπουλο

Ελαφρύ και αλλιώτικο παστίτσιο με κοτόπουλο.
empty alt

Σαλάτα με λαχανικά και καλαμπόκι

Αναμείξτε σε ένα βαθύ πιάτο τα πιο φρέσκα υλικά από το μποστάνι.
empty alt

Cupcakes με αβοκάντο

Ένα εξωτικό φρούτο στο γλυκό σας.
empty alt

Ψωμί με γεύση mediterranean

Μια διαφορετική γευστική πρόταση για το ψωμί.
empty alt

Crumble με φράουλες και βατόμουρα

Φροντίστε να έχετε φράουλες και βατόμουρα και θα το φτιάξετε σε χρόνο μηδέν.
empty alt

Σαλάτα με ζυμαρικά

Ενα πιάτο που μπορεί να λειτουργήσει ως σαλάτα αλλά και ώς κυρίως.
empty alt

Ροφός φιλέτο με αρωματικά

Πείτε ναι στο ροφό και αφήστε τη γεύση του να σας ξελογιάσει. 

Back To Top