Μέτρια   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Πέννες με βότκα ή Ιταλία-Ρωσία στο ίδιο… τραπέζι!

Υλικά 

½ κιλό Πέννες

100 γρ. μπέικον κομμένο σε τετραγωνάκια

150 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. τοματοπολτό

40 γρ. βούτυρο

1 εσαλότ τριμμένο

90 γρ. βότκα (70 γρ. στην αρχή + 20 γρ. για το τέλος)

Αλάτι

Πιπέρι ή πεπεροντσίνο

Λίγη παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

 

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, το εσαλότ και το μπέικον. Αφήνουμε να τσιγαριστεί για 10 λεπτά και να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε τη βότκα και τη φλογίζουμε (φλαμπέ), αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τον τοματοπολτό, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε και ρίχνουμε ένα σφηνάκι βότκα (20 γρ.). Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

 

Τρώω και …μεθώ!

empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό στο φούρνο

Ένα λαχταριστό πιάτο που θα σας ανοίξει την όρεξη!
empty alt

Κολοκυθόσουπα

Λαχταριστή και κρεμώδης κολοκυθόσουπα ιδανική για το χειμώνα
empty alt

Λουκάνικα με κρασί και μήλα

Ξεχωριστός συνδυασμός μήλου και λουκάνικου
empty alt

Μελιτζάνες με κουκουνάρι και σταφίδες

Ορεκτικό με την γεύση του συνδυασμού κουκουναριών και σταφίδας.
empty alt

Σαλάτα με πεπόνι και μοτσαρέλα

Η απόλυτη αρμονία τυριού, αλλαντικού και φρούτου σε μια σαλάτα.
empty alt

Μπάρες δημητριακών με μπανάνα

Εξαιρετική επιλογή για γρήγορο σνακ χωρίς ζάχαρη. Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μπανάνα με βρώμη.
empty alt

Πέννες Pulcinella

Πέννες με απλά υλικά αλλά έξυπνα συνδυασμένα μπορούν να ξαφνιάσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Μπανάνες siu tim tim

Οι μπανάνες έτσι όπως δεν τις έχουμε γευτεί ποτέ! 
Back To Top