Μέτρια   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Πέννες με βότκα ή Ιταλία-Ρωσία στο ίδιο… τραπέζι!

Υλικά 

½ κιλό Πέννες

100 γρ. μπέικον κομμένο σε τετραγωνάκια

150 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. τοματοπολτό

40 γρ. βούτυρο

1 εσαλότ τριμμένο

90 γρ. βότκα (70 γρ. στην αρχή + 20 γρ. για το τέλος)

Αλάτι

Πιπέρι ή πεπεροντσίνο

Λίγη παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

 

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, το εσαλότ και το μπέικον. Αφήνουμε να τσιγαριστεί για 10 λεπτά και να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε τη βότκα και τη φλογίζουμε (φλαμπέ), αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τον τοματοπολτό, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε και ρίχνουμε ένα σφηνάκι βότκα (20 γρ.). Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

 

Τρώω και …μεθώ!

empty alt

Ριζότο alla carbonara

Αυτή η συνταγή είναι για τους φανατικούς της ιταλικής κουζίνας. 
empty alt

Spaghetti με καπνιστό ψάρι

Τρία διαφορετικά καπνιστά ψάρια για ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Τορτελίνι ογκρατέν

Πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο σκέτος πειρασμός που αξίζει να το δοκιμάσετε.
empty alt

Γκρατέν με λαχανικά

Θρεπτικά λαχανικά, μπρόκολο, σέλινο, φινόκιο, καρότα συνδυάζονται αρμονικά.
empty alt

Πέννες αλα αραμπιάτα

Νόστιμη και εύκολη συνταγή με ταπεινά υλικά αλλά ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Pesto alla Siciliana

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μπρουσκέτες, σάντουιτς, βάση για πίτσα και σε σαλάτες.
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Semifredo καφέ

Ενα λεπτό και τραγανό επιδόρπιο (semifredo στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο) εύκολο στην προετοιμασία του.
Back To Top