Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Οι πατάτες με το μπρόκολο, τα ρεβύθια και τα μπαχαρικά σε γευστική αποκάλυψη.

Υλικά:

2 κ.γ. κύμινο

2 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. κόλιανδρο

Ξύσμα από ½ πορτοκάλι

600 γρ. πατάτες σε κύβους

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

400 γρ. ρεβίθια ξεβγαλμένα και στραγγισμένα

250 ml ζεστό ζωμό λαχανικών

150 γρ. τουφίτσες μπρόκολο

Πίτες και στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε. Στο μεταξύ χτυπάμε όλα τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα γουδί μαζί με λίγο αλάτι. Αδειάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τηγανίζουμε για 7-8 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες, τα ρεβίθια και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 15-20 λεπτά ρίχνοντας μέσα το μπρόκολο τα τελευταία 5-6 λεπτά του βρασίματος. Σερβίρουμε αμέσως με πίτες και στραγγιστό γιαούρτι.

 

empty alt

Μπακαλιάρος με πολέντα και κρεμμύδια

Αντικαταστήστε τον πουρέ πατάτας φτιάχνοντας πολέντα και συνοδεύστε το ψάρι με αυτό το μοναδικό συνδυασμό. 
empty alt

Ραβιόλια για ερωτευμένους

Γεμίστε τα με χαλούμι, κεφαλοτύρι και μυζήθρα. 
empty alt

Πύργος από φέτες ψωμί με γαύρο και σάλτσα από ντομάτα

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.
empty alt

Φιογκάκια με ανθότυρο, μελιτζάνα και κολοκύθια

Δέστε τον πιο τέλειο φιόγκο της κουζίνας μαζί με κολοκυθάκια και μελιτζάνα.
empty alt

Crazy κέικ

Πολύ αφράτο κέικ για όλη την οικογένεια. Θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά.
empty alt

Πατάτες ογκρατέν κλασική συνταγή

Εύκολο, καθημερινό πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Pasta Frolla

Κλασικό ιταλικό γλυκό τέλειο για πρωινό ή απογευματινό καφέ.
empty alt

Μπισκότα langues de chat

Τα γαλλικά μπισκοτάκια μπορούν να συνοδεύσουν το παγωτό σας ή και τον καφέ σας.
Back To Top