Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Οι πατάτες με το μπρόκολο, τα ρεβύθια και τα μπαχαρικά σε γευστική αποκάλυψη.

Υλικά:

2 κ.γ. κύμινο

2 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. κόλιανδρο

Ξύσμα από ½ πορτοκάλι

600 γρ. πατάτες σε κύβους

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

400 γρ. ρεβίθια ξεβγαλμένα και στραγγισμένα

250 ml ζεστό ζωμό λαχανικών

150 γρ. τουφίτσες μπρόκολο

Πίτες και στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε. Στο μεταξύ χτυπάμε όλα τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα γουδί μαζί με λίγο αλάτι. Αδειάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τηγανίζουμε για 7-8 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες, τα ρεβίθια και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 15-20 λεπτά ρίχνοντας μέσα το μπρόκολο τα τελευταία 5-6 λεπτά του βρασίματος. Σερβίρουμε αμέσως με πίτες και στραγγιστό γιαούρτι.

 

empty alt

Κρέπες με κρέμα αμυγδάλου

Κρέπες γεμιστές με κρέμα αμυγδάλου και καραμέλα για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα...
empty alt

Ρολά από μοσχαράκι γάλακτος με μελιτζάνα

Τυλίξτε σε ρολά το κρέας και κλείστε μέσα τους μια ποικιλία μυρωδικών.
empty alt

Χειμωνιάτικη καπονάτα

Χειμωνιάτικη σαλάτα που ευωδιάζει και χορταίνει.
empty alt

Crumble από μήλο

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 
empty alt

Φιλετάκια από μπακαλιάρο με σπανάκι

Το δυναμωτικό σπανάκι συναντά τον θρεπτικό μπακαλιάρο και δημιουργούν μια γαστριμαργική μαγεία. 
empty alt

Κεφτεδάκια με pesto

Αφράτα κεφτεδάκια με μοναδικό άρωμα pesto.
empty alt

Σάλτσα καυτερή

Ιδανική για εσάς που λατρεύετε τις πικάντικες γεύσεις.
empty alt

Γαριδοπίλαφο

Οι γαρίδες μαζί με το κάρυ και το ρύζι συνδυάζονται μοναδικά.
Back To Top