Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Ήρθε η ώρα να εκπλήξετε τον εαυτό σας με μια ιδιαίτερη συνταγή.

Υλικά:

4 μεγάλα ορτύκια ή 8 μικρά τυλιγμένα σε λωρίδες λαρδιού

40 γρ. βούτυρο

4 κ.σ. μέλι

2 κ.γ. σουσάμι

2 κ.σ. ξύδι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240°C. Βάζουμε τα ορτύκια αλατοπιπερωμένα σε μια χύτρα με ζεστό βούτυρο για 5 λεπτά να πάρουν χρώμα. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 10 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξίδι, το λάδι και το σουσάμι.. αφαιρούμε το λίπος που έχει περισσέψει από το μαγείρεμα στη χύτρα. Ραντίζουμε τα ορτύκια με τη σάλτσα μελιού και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να καραμελωθούν για 2-3 λεπτά. Μαγειρεύουμε ακόμα 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά, ραντίζοντας συνέχεια τα ορτύκια με το χυμό τους. Σερβίρουμε με μια τηγανιά σοταρισμένα μανιτάρια.

empty alt

Τρουφάκια με σοκολάτα

Πανεύκολα και γρήγορα τρουφάκια με λίγα υλικά.
empty alt

Spaghettoni με funghi porcini

Τα μανιτάρια θα εκτοξεύσουν τη γεύση σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Κοτόπιτα

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.
empty alt

Σαλάτα με μήλα και δαμάσκηνα

Τα φρούτα δίνουν χρώμα και διαφορετική γεύση στην σαλάτα σας.
empty alt

Καρμπονάρα με αυγό

Καρμπονάρα με αυγό. Δηλαδή, αυθεντική, σε αυστηρή ιταλική "γραμμή" - αλλά υπέροχη γεύση.
empty alt

Λαζάνια με ραγού από αρνί

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία μερίδα λαζάνια φτιαγμένα με πλούσιο ραγού από αρνί, λαχανικά και τυριά;
empty alt

Πικάντικη «Ελληνική πίτσα» με μελιτζάνα

Παραγγείλτε την πιο made in Greece πίτσα που φτιάξατε ποτέ! 
empty alt

Κανόλι με κρέμα σοκολάτας και φουντουκιών

Ένα επιδόρπιο με καταγωγή από τη Σικελία, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλη γέμιση της αρεσκείας μας. 
Back To Top