Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Ήρθε η ώρα να εκπλήξετε τον εαυτό σας με μια ιδιαίτερη συνταγή.

Υλικά:

4 μεγάλα ορτύκια ή 8 μικρά τυλιγμένα σε λωρίδες λαρδιού

40 γρ. βούτυρο

4 κ.σ. μέλι

2 κ.γ. σουσάμι

2 κ.σ. ξύδι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240°C. Βάζουμε τα ορτύκια αλατοπιπερωμένα σε μια χύτρα με ζεστό βούτυρο για 5 λεπτά να πάρουν χρώμα. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 10 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξίδι, το λάδι και το σουσάμι.. αφαιρούμε το λίπος που έχει περισσέψει από το μαγείρεμα στη χύτρα. Ραντίζουμε τα ορτύκια με τη σάλτσα μελιού και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να καραμελωθούν για 2-3 λεπτά. Μαγειρεύουμε ακόμα 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά, ραντίζοντας συνέχεια τα ορτύκια με το χυμό τους. Σερβίρουμε με μια τηγανιά σοταρισμένα μανιτάρια.

empty alt

Σούπα με κάρυ

Προσέξτε τη διατροφή σας φτιάχνοντας ελαφριές και νόστιμες σούπες. Συνοδεύστε τη σούπα κάρυ με βρασμένα λαχανικά και 2 κριτσίνια και έχετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα. 
empty alt

Carpaccio από σολομό με μήλο

Ο σολομός και το μήλο βρήκαν ένα νέο νόημα ύπαρξης.
empty alt

Ρολάκια από μαρούλι με τυρί Gorgonzola και καρυδόψιχα

Διαφορετικά ντολμαδάκια με φύλλα μαρουλιού.
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με ακτινίδια και πορτοκάλια

Μια αναπάντεχη συνάντηση με happy end. 
empty alt

Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο

Αυτή η σαλάτα μπορεί να είναι και η λύση για όσους θέλουν ένα ελαφρύ γεύμα.
empty alt

Πέννες με ραγού μοσχαράκι και μελιτζάνες

Ένα ολοκληρωμένο γεύμα με απλά υλικά από τη κουζίνα σας. 
empty alt

Πατάτες ογκρατέν κλασική συνταγή

Εύκολο, καθημερινό πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Σαλάτα από σολομό

Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα.
Back To Top