Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Ήρθε η ώρα να εκπλήξετε τον εαυτό σας με μια ιδιαίτερη συνταγή.

Υλικά:

4 μεγάλα ορτύκια ή 8 μικρά τυλιγμένα σε λωρίδες λαρδιού

40 γρ. βούτυρο

4 κ.σ. μέλι

2 κ.γ. σουσάμι

2 κ.σ. ξύδι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240°C. Βάζουμε τα ορτύκια αλατοπιπερωμένα σε μια χύτρα με ζεστό βούτυρο για 5 λεπτά να πάρουν χρώμα. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 10 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξίδι, το λάδι και το σουσάμι.. αφαιρούμε το λίπος που έχει περισσέψει από το μαγείρεμα στη χύτρα. Ραντίζουμε τα ορτύκια με τη σάλτσα μελιού και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να καραμελωθούν για 2-3 λεπτά. Μαγειρεύουμε ακόμα 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά, ραντίζοντας συνέχεια τα ορτύκια με το χυμό τους. Σερβίρουμε με μια τηγανιά σοταρισμένα μανιτάρια.

empty alt

Σαλάτα με πατάτα baby, κάπαρη και αντσούγιες (ζεστή)

Οι πατάτες παίρνουν το ρόλο της σαλάτας και μαγεύουν.
empty alt

Pesto ρόκας

Διαφορετικό πέστο για να συνοδεύσει τα ζυμαρικά της αρεσκεία σας.
empty alt

Βινεγκρέτ ντομάτας

Μια συνταγή που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Κρέμα patisserie χωρίς γλουτένη

Πανεύκολη κρέμα patisserie για τα γλυκά σας
empty alt

Μύδια γεμιστά

Οι λάτρεις των θαλασσινών έχουν μια ακόμη ξεχωριστή επιλογή για τα αγαπημένα τους μύδια.
empty alt

Tramezzini

Το club sandwich αλλιώς...Πολύ νόστιμα σάντουιτς ιδανικά για παιδικό πάρτι, μπουφέ, σνακ, πικ νικ.
empty alt

Ταλιατέλες με βασιλικό

Σουρώστε τα ζυμαρικά και αφήστε τη σάλτσα να «δέσει» το όνειρο. 
empty alt

Σαλάτα από καλαμάρι με φρέσκο κρεμμυδάκι

Βάλτε τη θάλασσα στη κουζίνα και στο πιάτο σας. 
Back To Top