Δύσκολη   Μερίδες : 2   10.01-12.30  

Αν βαρεθήκατε τα κλασικά γεμιστά δοκιμάστε πιπεριές γεμιστές με κους κους. Μία light και πεντανόστιμη πρόταση για φαγητό.

Υλικά:

2 πιπεριές μεγάλες (1 κόκκινη και 1 κίτρινη)

50 γρ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι

80 γρ. κους κους προβρασμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Λίγο κύμινο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, τις καθαρίζουμε από τους σπόρους και τις μισές τις κόβουμε τετραγωνάκια. Τα 2 άλλα μισά τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με λίγο νερό να βράσουν και να μαλακώσουν. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε τα κομματάκια από τις πιπεριές. Προσθέτουμε ύστερα λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Προσθέτουμε ύστερα το κους κους, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και λίγο ακόμα νερό και αφήνουμε να βράσουν για 5-10 λεπτά. Σκεπάζουμε ύστερα και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει καλά το κους κους. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις πιπεριές και σερβίρουμε.

empty alt

Αρνί με λευκό κρασί

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.
empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Πίτα με κιμά, ελιές και φέτα

Λαχταριστή πίτα με γέμιση από κιμά και φέτα. Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
empty alt

Ρολό σε κρούστα από καλαμπόκι

Ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά, συνδυάζεται άψογα με τα φλέικς καλαμποκιού.
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Crumble από μήλο

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 
Back To Top