Δύσκολη   Μερίδες : 2   10.01-12.30  

Αν βαρεθήκατε τα κλασικά γεμιστά δοκιμάστε πιπεριές γεμιστές με κους κους. Μία light και πεντανόστιμη πρόταση για φαγητό.

Υλικά:

2 πιπεριές μεγάλες (1 κόκκινη και 1 κίτρινη)

50 γρ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι

80 γρ. κους κους προβρασμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Λίγο κύμινο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, τις καθαρίζουμε από τους σπόρους και τις μισές τις κόβουμε τετραγωνάκια. Τα 2 άλλα μισά τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με λίγο νερό να βράσουν και να μαλακώσουν. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε τα κομματάκια από τις πιπεριές. Προσθέτουμε ύστερα λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Προσθέτουμε ύστερα το κους κους, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και λίγο ακόμα νερό και αφήνουμε να βράσουν για 5-10 λεπτά. Σκεπάζουμε ύστερα και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει καλά το κους κους. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις πιπεριές και σερβίρουμε.

empty alt

Πατέ από μανιτάρια Champignon

Γρήγορη και ιδανική συνταγή για ορεκτικό, πάρτι και συγκεντρώσεις με φίλους.
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και καλαμάρια

Και θαλασσινά και ζυμαρικά σε ένα!
empty alt

Πιπεριές γεμιστές με κους κους

Αν βαρεθήκατε τα κλασικά γεμιστά δοκιμάστε πιπεριές γεμιστές με κους κους. Μία light και πεντανόστιμη πρόταση για φαγητό.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Φιλέτα με σάλτσα «σκοτεινό πάθος»

Με κρεμμύδια, μουστάρδα και γουόστερ σος, τα φιλέτα αποκτούν ονειρεμένη γεύση.
empty alt

Χτένια γκρατινέ

Ιδιαίτερο ορεκτικό για το τραπέζι, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Κεφτεδάκια με pesto

Αφράτα κεφτεδάκια με μοναδικό άρωμα pesto.
empty alt

Σολομός με αμύγδαλα, ντοματίνια και μέντα

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.
Back To Top