Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Ενα πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό σας ή να γίνει ορεκτικό.

Υλικά:

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

250 γρ. ταχίνι

100 γρ. σταφίδες πασπαλισμένες με αλεύρι

100 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

200 γρ. νερό

1 σφηνάκι κονιάκ

1 κ.σ. μπέκιν πάουντερ

Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι

Χυμό από 1 λεμόνι

Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα. Ύστερα προσθέτουμε το ταχίνι αφού το έχουμε αραιώσει σε ένα ποτήρι με νερό και ακολούθως  προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και το πορτοκάλι, το κονιάκ, το μπέκιν και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε μέσα και τις σταφίδες μαζί με τα καρύδια. Αν δούμε τη ζύμη μας πολύ μαλακή ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

empty alt

Κροκέτα κοτόπουλο

Η διαφορετική γεύση του κοτόπουλου αναδυκνύεται με αυτή τη συνταγή
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Carpaccio χταπόδι με μεσογειακές γεύσεις

Μεράκι και υπομονή απαιτεί η συνταγή αυτή αλλά προσφέρει μεγάλη ποσότητα και κυρίως γεύση.
empty alt

Σαλάτα με ψητά λαχανικά και παρμεζάνα

Ενα εντυπωσιακό πιάτο που μπορεί να σταθεί και ως σαλάτα και ως ορεκτικό.
empty alt

Αρνί με σάλτσα από σκόρδο

Αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για τα γιορτινά σας τραπέζια και όχι άδικα. 
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Κρέμα από φρούτα με μέλι

Τονωτικό και συγχρόνως ερωτικά θρεπτικό!
empty alt

Spaghetti με σολομό και χαβιάρι

Το χαβιάρι δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το πιάτο και απίθανη γεύση.

Back To Top