Δύσκολη   Μερίδες : 4   10.01-12.30  

Ένα πιάτο με υψηλή διατροφική αξία.

Υλικά:

500 γρ. πικραλίδα

350 γρ. ξερά κουκιά

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Πεπεροντσίνο

Οδηγίες:

Πλένουμε τα κουκιά και τα βράζουμε σε καυτό νερό για 40 λεπτά (Μην βάλετε πολύ νερό, ο όγκος από το νερό πρέπει να είναι διπλάσιος από τα κουκιά, όχι παραπάνω, αν χρειαστεί προσθέτετε νερό). Πλένουμε την πικραλίδα, τη σουρώνουμε και την τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι και το πεπεροντσίνο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει. Κρατάμε στην άκρη. Παίρνουμε τα κουκιά που έχουν μαλακώσει και έχουν πιει όλο το νερό, τα περνάμε στο μίξερ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα τσέρκι, βάζουμε τον πουρέ, βάζουμε λίγο πικραλίδα από πάνω και ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο.

empty alt

Αρνί με λευκό κρασί

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.
empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Πίτα με κιμά, ελιές και φέτα

Λαχταριστή πίτα με γέμιση από κιμά και φέτα. Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
empty alt

Ρολό σε κρούστα από καλαμπόκι

Ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά, συνδυάζεται άψογα με τα φλέικς καλαμποκιού.
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Crumble από μήλο

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 
Back To Top