Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.

Υλικά:

½ κιλό ρέβες καθαρισμένες και κομμένες σε καρεδάκια

½ κιλό ντομάτες ώριμες

½ κιλό σπανάκι, τα φύλλα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κ.γ. πάπρικα

1 πρέζα ζάχαρη

4 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Παίρνουμε τις ντομάτες  και τις βάζουμε σε ένα μπολ με καυτό νερό για μισό λεπτό και αμέσως μετά σε παγωμένο. Έτσι είναι πιο εύκολο να τις ξεφλουδίσουμε. Μετά τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ρέβες μαζί με τις ντομάτες και την πάπρικα και λίγο νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες και να μαλακώσουν οι ρέβες. Ύστερα προσθέτουμε το σπανάκι, τη ζάχαρη, το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 3-4 λεπτά ώστε να μαλακώσει το σπανάκι. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.

empty alt

Λαβράκια με άγρια μανιτάρια

Αν ψάχνετε να βγάλετε λαβράκι, αυτή η συνταγή είναι για εσάς! 
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό

Το κοτόπουλο στην πιο ωραία και γευστική εκδοχή του.
empty alt

«Παντρεμένα» φιλετάκια σολομού

Ο σολομός παντρεμένος ή μη, είναι ιδανικός με παρμεζάνα, σος και λογιών μυρωδικά.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια και ροκφόρ

Παπαρδέλες με ανεπάντεχο συνδυασμό υλικών όπως τα μανιτάρια, το ροκφόρ και τα φυστίκια αιγίνης.
empty alt

Ψάρια με σταφίδα και βασιλικό

Ποιος είπε ότι η  σταφίδα ταιριάζει μόνο στο κέικ;
empty alt

Ζωμός ψαριού

Μπορείτε να διατηρήσετε το ζωμό ψαριού στην κατάψυξη μέσα σε παγοθήκες.
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
empty alt

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα από κόλιανδρο

Το κοτόπουλό «λιώνει» τυλιγμένο στο γιαούρτι, το κόλιανδρο και το πεπεροτσίνο.
Back To Top