Δύσκολη   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.

Υλικά:

1 κιλό κρέας

40 γρ. αλάτι

2 γρ ζάχαρη

2 γρ. αλάτι κόκκινο

2 γρ. πιπέρι μαύρο

1/5 κουταλάκι του γλυκού κάρυ

1/6   κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/6 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

¼   κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

¼   κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

5 κόκκους πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε τις άκρες, τα λεπτά σημεία του κρέατος, βγάζουμε τα νεύρα, ανακατεύουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και σε ένα σκεύος πάνω από ένα στρώμα από αλάτι ακουμπάμε το κρέας. Το αφήνουμε για 7 μέρες (εξαρτάται από το μέγεθος) να ψηθεί στο ψυγείο και κάθε 2 μέρες γυρίζουμε πλευρά. Το κρεμάμε στο ψυγείο για μία ημέρα να στεγνώσει και το καπνίζουμε, φροντίζοντας να έχει χαμηλή θερμοκρασία το περιβάλλον, για 10-12 ώρες. Κλείνουμε σε vacuum συσκευασία 100% και βάζουμε στην κατάψυξη. Την ώρα του πάσου, το βάζουμε στο ψυγείο ώστε να πέσει η θερμοκρασία και το κόβουμε πολύ παγωμένο. Το βράδυ το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

empty alt

Αλμυρό στρούντελ με χόρτα και ξινομυζήθρα

Πούδρα αμυγδάλου, μαζί με στρούντελ και χόρτα, ένας αναπάντεχος συνδυασμός. 
empty alt

Σαρδέλα σαν σαβόρο

Μια διαφορετική συνταγή για τις σαρδέλες που μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Πουτίγκα βερίκοκο

Βυθίστε το κουτάλι σας στην πουτίγκα και ανακαλύψτε τις γεύσεις που κρύβει. 
empty alt

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια

Οι φανατικοί μακαρομάδες έχουν έναν ακόμη λόγο να απολαύσουν το πιάτο τους.
empty alt

Rigatoni με χταπόδι

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.
empty alt

Ριζότο με μελάνι από σουπιά

Το ριζότο που θα "γράψει" την δική του ιστορία στον ουρανίσκο σας.
empty alt

«Παντρεμένα» φιλετάκια σολομού

Ο σολομός παντρεμένος ή μη, είναι ιδανικός με παρμεζάνα, σος και λογιών μυρωδικά.
Back To Top