Δύσκολη   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.

Υλικά:

1 κιλό κρέας

40 γρ. αλάτι

2 γρ ζάχαρη

2 γρ. αλάτι κόκκινο

2 γρ. πιπέρι μαύρο

1/5 κουταλάκι του γλυκού κάρυ

1/6   κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/6 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

¼   κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

¼   κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

5 κόκκους πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε τις άκρες, τα λεπτά σημεία του κρέατος, βγάζουμε τα νεύρα, ανακατεύουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και σε ένα σκεύος πάνω από ένα στρώμα από αλάτι ακουμπάμε το κρέας. Το αφήνουμε για 7 μέρες (εξαρτάται από το μέγεθος) να ψηθεί στο ψυγείο και κάθε 2 μέρες γυρίζουμε πλευρά. Το κρεμάμε στο ψυγείο για μία ημέρα να στεγνώσει και το καπνίζουμε, φροντίζοντας να έχει χαμηλή θερμοκρασία το περιβάλλον, για 10-12 ώρες. Κλείνουμε σε vacuum συσκευασία 100% και βάζουμε στην κατάψυξη. Την ώρα του πάσου, το βάζουμε στο ψυγείο ώστε να πέσει η θερμοκρασία και το κόβουμε πολύ παγωμένο. Το βράδυ το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

empty alt

Αγκινάρες γιαχνί

Υγιεινό και απολαυστικό πιάτο που δίνει χρώμα και πλούσια γεύση στο τραπέζι.
empty alt

Αλμυρό στρούντελ με χόρτα και ξινομυζήθρα

Πούδρα αμυγδάλου, μαζί με στρούντελ και χόρτα, ένας αναπάντεχος συνδυασμός. 
empty alt

Πατάτες baby με κόκκινη πιπεριά

Αλλη μια πρόταση για τις αγαπημένες πατάτες.
empty alt

Κέικ με μπανάνα

Κέικ με πλούσια γεύση μπανάνας, ιδιαίτερο και λίγο χρονοβόρο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
empty alt

Γλυκό κάστανο

Γλυκό κάστανο: ένα εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού για να τους εκπλήξετε όλους.
empty alt

Τορτελίνι ογκρατέν

Πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο σκέτος πειρασμός που αξίζει να το δοκιμάσετε.
empty alt

Panzanella

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
Back To Top