Δύσκολη   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.

Υλικά:

1 κιλό κρέας

40 γρ. αλάτι

2 γρ ζάχαρη

2 γρ. αλάτι κόκκινο

2 γρ. πιπέρι μαύρο

1/5 κουταλάκι του γλυκού κάρυ

1/6   κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/6 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

¼   κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

¼   κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

5 κόκκους πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε τις άκρες, τα λεπτά σημεία του κρέατος, βγάζουμε τα νεύρα, ανακατεύουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και σε ένα σκεύος πάνω από ένα στρώμα από αλάτι ακουμπάμε το κρέας. Το αφήνουμε για 7 μέρες (εξαρτάται από το μέγεθος) να ψηθεί στο ψυγείο και κάθε 2 μέρες γυρίζουμε πλευρά. Το κρεμάμε στο ψυγείο για μία ημέρα να στεγνώσει και το καπνίζουμε, φροντίζοντας να έχει χαμηλή θερμοκρασία το περιβάλλον, για 10-12 ώρες. Κλείνουμε σε vacuum συσκευασία 100% και βάζουμε στην κατάψυξη. Την ώρα του πάσου, το βάζουμε στο ψυγείο ώστε να πέσει η θερμοκρασία και το κόβουμε πολύ παγωμένο. Το βράδυ το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

empty alt

Σολομός μαριναρισμένος στο φούρνο

Εντυπωσιακό και διαφορετικό πιάτο με υπέροχη γεύση.
empty alt

Ρέβες με σπανάκι και ντομάτες

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.
empty alt

Χρωματιστά ζελεδάκια φρούτων

Αυτά τα ζελεδάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
empty alt

Φασολάδα με μύδια

Μία εναλλακτική πρόταση για την αγαπημένη σε όλους φασολάδα.
empty alt

Spaghetti με χταπόδι στο φούρνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.
empty alt

Ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Τι γυρεύει η φράουλα μέσα σε μια θάλασσα από ζελέ: την απόλαυση! 
empty alt

Σάλτσα καυτερή

Ιδανική για εσάς που λατρεύετε τις πικάντικες γεύσεις.
empty alt

Μακαρόνια με πατάτες και μαϊντανό

Ένα πιάτο ζυμαρικών εύκολο, οικονομικό και πεντανόστιμο. 
Back To Top