Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Αυτό το ριζότο έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας.

Υλικά:

400 γρ. ρύζι

150 γρ. βούτυρο (100 γρ. στην αρχή και 50 γρ. για το δέσιμο)

1 ½ λίτρο ζωμό μοσχάρι ή κοτόπουλο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φακελάκι σαφράν

1 ποτήρι λευκό κρασί

150 γ. παρμεζάνα τριμμένη

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει διάφανο. Ύστερα ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το τοστάρουμε για 5 – 8 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί και ρίχνουμε λίγο πιπέρι. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Στη μέση από το βράσιμο ρίχνουμε το σαφράν. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Τελειώνουμε, δένοντας με το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε.

empty alt

Ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Τι γυρεύει η φράουλα μέσα σε μια θάλασσα από ζελέ: την απόλαυση! 
empty alt

Ριζότο alla milanese (κίτρινο)

Αυτό το ριζότο έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας.
empty alt

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα από ελιές

Η μαγεία της μαγειρικής βρίσκεται στο «πάντρεμα» ετερόκλιτων υλικών. 
empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Λαζάνια με μορταδέλα

Βάλτε τα λαζάνια στη κατσαρόλα και αφήστε τα να κάνουν τη μαγεία. 
empty alt

Pancakes με φρούτα του δάσους

Λαχταριστά pancakes για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Σαλάτα με όσπρια, μελιτζάνα και μπέικον

Τα όσπρια σε μια εναλλακτική εκδοχή γίνονται πιο ελκυστικά.
empty alt

Σοκολατένια μους

Εύκολη και γρήγορη σπιτική μους σοκολάτας για ένα τέλειο επιδόρπιο.

Back To Top